• -50,00 lei

Erbicid Elumis 1L

Referinta:

309,01 lei
259,00 lei Economisesti 50,00 lei
Cu TVA Livrare in 24-48h

Elumis, erbicid consacrat pentru combaterea buruienilor graminee anuale şi perene, precum şi a buruienilor cu frunza lata, anuale si perene, din cultura Porumbului.

Substante active: 
• 75 g/l mesotrione
• 30 g/l nicosulfuron

Cantitate
In stoc

 

Finalizeaza comanda SI telefonic: 0758 051 600

 

Livrare prin curier rapid 24/48h

 

Pozele pot avea caracter informativ.

Date tehnice Erbicid ELUMIS


• Substante active: 75 g/l mesotrione + 30 g/l nicosulfuron

• Formulare: Suspensie in uleiOmologari Erbicid ELUMIS


Porumb

Buruieni combatute: Buruieni mono si dicotiledonate

Doza: 1-2 l/ha

Perioada: Postemergent, interval larg de aplicare incepand cu 2 pana la 8 frunze ale culturii de porumbMod de actiune Erbicid ELUMIS


Erbicidul ELUMIS are actiune in principal foliara, asupra buruienilor rasarite si o actiune secundara la sol, fiind absorbit intr-o mai mica masura prin coleoptil si hipocotil de buruienile in curs de rasarire.Mod de utilizare Erbicid ELUMIS


ELUMIS se poate aplica postemergent, avand un interval larg de aplicare incepand cu 2 pana la 8 frunze ale culturii de porumb. Se va urmari aplicarea erbicidului ELUMIS in stadii timpurii de dezvoltare ale buruienilor astfel: buruieni dicotiledonate 2-4 frunze, graminee 2 frunze pana inainte de infratit, costrei din rizomi 10-20 cm.

Doza recomandata in general in cazul imburuienarilor cu buruieni anuale este de 1,5 l/ha, o doza mai redusa putand fi utilizata cand se aplica in stadii timpurii de dezvoltare a buruienilor. In cazul imburuienarii predominante cu costrei din rizomi se va utiliza doza maxima.Restrictii de utilizare


Nu aplicati ELUMIS la loturile de hibridare de porumb. Nu aplicati ELUMIS la porumbul tratat cu insecticide de sol organofosforice. Nu amestecati Elumis cu fertilizanti foliari sau ingrasaminte lichide. Nu aplicati in amestec cu alte erbicide sulfonilureice sau in sole tratate cu acest tip de produse.

In anumite conditii, dupa tratamentul cu ELUMIS pot aparea simptome tranzitorii de ingalbenire si/sau limitarea cresterii culturii la un interval de 1-2 saptamani de la aplicare. Acestea sunt rapid depasite, nefiind observate efecte negative asupra productiei.

Aplicarea nu se recomanda la culturile aflate in stres: atac de daunatori, temperaturi scazute, exces de umiditate sau seceta. Evitati aplicarea produsului la temperaturi mai mici de 10C sau mai mari de 25 C. Evitati ca solutia sa ajunga pe alte culturi invecinate.Rotatia si recultivarea


Recultivarea: Porumbul pentru boabe sau pentru furaj poate fi resamanat imediat in cazul compromiterii culturii tratate cu ELUMIS. Aratura este recomandata inainte de resamanare.

Rotatia culturilor: In toamna se pot semana grau si orz de toamna dupa porumbul tratat cu ELUMIS. In primavara urmatoare pot fi semanate porumb, orz sau grau de primavara.

Specificatii

Tip produs Erbicide
Producator Syngenta
Substanta activa Mesotrione
Nicosulfuron
Ambalaj 1 Litru
Perioada de aplicare Postemergent
Cultura Porumb
Buruieni combatute Teisor
Spanac salbatic
Ciumafaie
Trepadatoare
Mac salbatic
Hrisca urcatoare
Iarba rosie
Iarba grasa
Mustar salbatic
Susai
Racovina
Ventrilica
Mohor
Meisor rosu
Iarba barboasa
Zarna
Actiune produs Selectiva
34 Produse

Data sheet

Cultura
Cultura mare
Porumb

Detalii tehnice

Comentarii (0)