• Stoc epuizat

Eribicid Falstar, 5 litri, postemergenta

Referinta:

535,00 lei
Cu TVA

Erbicid Falstar 100 SC este un erbicid postemergent ce combate eficient buruienile monocotiledonate și dicotiledonate din cultura de porumb.

Cantitate
Stoc epuizat

 

Finalizeaza comanda SI telefonic: 0758 051 600

 

Livrare prin curier rapid 24/48h

 

Pozele pot avea caracter informativ.

Categorie: erbicid

Substanta activa: mesotrione 100 g/l

AGENȚI DE DĂUNARE COMBĂTUȚI

• Buruieni dicotiledonate anuale

• Buruieni monocotiledonate anuale

• Echinochloa crus-galli (iarbă bărboasă)

• Digitaria spp. (meisor)

• Panicum miliaceum (mei)

• Setaria spp. (mohor)

MOD DE ACȚIUNE ȘI RECOMANDĂRI DE APLICARE

Erbicid Falstar 100 SC este un erbicid formulat ca și suspensie concentrată, care conține 100 g/L mesotrione (compus din grupa chimică a tricetonelor).

STARSHIP 100 SC acționează ca un inhibitor al sintezei pigmenților și controlează un spectru larg de buruieni dicotiledonate și unele monocotiledonate anuale (Echinochloa crus-galli, Digitaria sp., Panicum miliaceum, Setaria sp.) din cultura de porumb. Modul său specific de acțiune este acela de inhibare com-petitivă a 4-hidroxifenil-piruvat-dioxigenazei în procesul de biosinteză al plastochinonei, care la rândul său întrerupe biosinteza carotenoizilor. Rezultatul acestei inhibări este întreruperea procesului de sinteză a clorofilei, conducând la decolorarea și apoi la moartea speciilor sensibile de buruieni.

Substanța activă mesotrione este absorbită în principal foliar, dar și prin rădăcini. Aceasta se translocă prin plantă atât prin xilem, cât și prin floem și este astfel distribuită în buruienile țintă. Erbicid Falstar 100 SC se aplică preemergent sau postemergent timpuriu la cultura de porumb, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate și a unor monocotiledonate anuale.

Se aplică un singur tratament cu Erbicid Falstar 100 SC pe același teren, într-un sezon. La aplicare se folosesc echipamente terestre, bine reglate, astfel ca soluția de erbicidat să nu ajungă pe alte suprafețe sau pe alte plante de cultură (viță de vie, pomi fructiferi, legume, mazăre, fasole, etc.). Se folosesc volume nor-male de soluție la hectar (250 – 400 L/ha).

Timpul de pauză până la recoltare este acoperit de perioada de timp de la aplicarea tratamentului și până la recoltare.

Produsul Erbicid Falstar 100 SC poate fi compatibil cu multe dintre erbicidele folosite în mod curent în România la cultura porumbului. Amestecurile vor fi utilizate imediat ce au fost preparate. În mod oblig-atoriu, se vor respecta și instrucțiunile de folosire a produsului partener. Modul de comportare al culturii la utilizarea amestecurilor este mult influențat și de condițiile meteorologice. Pentru o folosire corectă, consultați tabelele de compatibilitate și efectuați un test înainte de utilizare.

Starship.png

Data sheet

Cultura
Cultura mare
Porumb

Detalii tehnice

Comentarii (0)