Fungicid Papyrus 15ml

Referinta:

9,00 lei
Cu TVA Livrare in 24-48h

Papyrus 400 SC (Pyrus 400 SC), fungicid de contact folosit pentru combaterea putregaiului cenusiu din culturile de vita de vie, pomi, legume si plante ornamentale.


• Substanta activa: pirimetanil 400 g/l

Cantitate
In stoc

 

Finalizeaza comanda SI telefonic: 0758 051 600

 

Livrare prin curier rapid 24/48h

 

Pozele pot avea caracter informativ.

Date tehnice Fungicid PAPYRUS 400 SC


• Substanta activa: pirimetanil 400 g/l
• Formulare: suspensie concentrata (SC)
• Numar certificat omologare: 2534 din 21.04.2005Omologari Fungicid PAPYRUS 400 SC


Vita de vie
Boli combatute: Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)
Doza: 1,5 l/ha (in 1000 l apa)

Mentiuni: numarul de tratamente variaza in functie de sensibilitatea solului. Pentru a nu se crea rezistenta si pentru mentinerea eficacitatii produsului se va alterna cu fungicide botriticide din alte grupe chimice.

Par
Boli combatute: Rapan (Venturia pirina)
Doza: 1,5 l/ha

Mentiuni: pentru combaterea rapanului se recomanda utilizarea produsului preventiv sau curativ de la inceputul perioadei de vegetatie pana la sfarsitul infloritului. Numarul tratamentelor trebuie sa fie adaptat sensibilitatii soiului si gradului de risc de aparitie a bolii.


Tomate
Boli combatute: Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)
Doza: 1,5 l/ha

Floarea soarelui 
Boli combatute: Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)
Doza: 2,25 l/ha (2 tratamente in vegetatie)Mod de actiune Fungicid PAPYRUS 400 SC


Papyrus 400 SC
 are o actiune ce consta in inhibarea capacitatii ciupercii de a produce enzimele necesare procesului de infectie. Actioneaza prin contact, iar patrunderea in planta se face translaminar prin frunze. Dupa aplicare produsul se distribuie si prin vapori, fiind astfel preluat de frunzele neatinse de solutia de stropit si ajunge la vita de vie in interiorul ciorchinelui.

Nu afecteaza procesele de vinificatie si inhiba formarea lactozei, enzima responsabila de oxidarea proteica a vinurilor (casarea).Mod de utilizare Fungicid PAPYRUS 400 SC


Momentul aplicarii: se vor aplica tratamente preventive pentru cea mai buna eficacitate, dar uneori pot fi aplicate si curativ. Papyrus 400 SC se poate aplica intr-un program e combatere anti-botrytis la vita de vie specific fiecarei zone, in unul din urmatoarele stadii ale vitei de vie: sfarsit de inflorit BBCH 66-69; compactarea ciorchinelui BBCH 77-79; inceputul intrarii in parga BBCH 81-85. Se recomanda o buna acoperire a ciorchinilor cu solutia de stropit.

La pomi se poate aplica de la faza de la inceputul dezvoltarii frunzelor pana la sfarsitul infloritului (BBCH 10-69). La tomate se aplica prefloral pana la limita data de intervalul dat de timpul de pauza (BBCH 59 - PHI). Timp de pauza: 21 zile la vita de vie, 56 zile la pomi si 3 zile la tomate.

Pregatirea solutiei: se umple cu apa pana la jumatate rezervorul masinii de tratat, apoi se adauga cantitatea calculata de produs, si apoi se completeaza cu restul de apa. Pe timpul umplerii si aplicarii se va agita bine solutia de stropit.Tehnica de aplicare: se vor folosi echipamente pentru aplicarea fungicidelor utilizate in mod obisnuit la culturile respective. Se va utiliza volumul de apa recomandat la hectar.

Curatarea echipamentului: Utilajele vor fi spalate cu jet de presiune, in zone special amenajate, prevazute cu baze de inactivare a pesticidelor din apele de spalare.Compatibilitate


Papyrus 400 SC este compatibil cu majoritatea insecticidelor si fungicidelor folosite. Nu se recomanda amestecul cu substante puternic alcaline sau produse ce contin aluminiu.


Masuri de igiena si protectia muncii


In timpul lucrului se poarta obligatoriu echipament de protectie. Spalati mainile inaintea pauzelor si dupa munca. Pastrati separat hainele si materiile prime. Tineti la distanta de hrana si bauturi. Asigurati facilitatea de spalare la locul de munca. Evitati contactul cu pielea si ochii. Este interzis consumul de alimente, bauturi, precum si fumatul in timpul utilizarii produsului.Masuri de prim ajutor 


Nu induceti voma si nu administrati nimic pe cale orala daca persoana este lesinata sau are convulsii. Ambalajul, eticheta si/sau fisa de siguranta a produsului trebuie prezentate medicului. Dupa inhalare: pacientul trebuie transportat intr-un loc bine aerisit si mentinut in stare de repaus intr-o pozitie confortabila pentru respiratie. In caz ca apar dificultati de respiratie administrati oxigen, in caz de respiratie neregulata sau oprirea respiratiei se va folosi respiratie artificiala.

La aparitia de simptome sau indoieli, cereti sfatul medicului. Dupa ingerare: daca pacientul este constient clatiti gura cu apa multa apa. Nu induceti voma. Mentineti victima in stare de repaus. Trebuie chemat imediat medicul. Dupa contactul cu pielea: dezbracati imediat imbracamintea murdara imbibata si spalati imediat cu multa apa si sapun clatind din abundenta.

Consultati un medic daca iritatia evolueaza. Dupa contactul cu ochii: clatiti imediat prudent si temeinic cu apa sau cu dusul pentru ochi. Scoateti lentilele de contact, daca este cazul si daca acest lucru se poate face cu usurinta. Continuati sa clatiti. Daca iritarea ochilor persista consultati medicul. Tratament simptomatic. Antidot: Nu se cunoaste un antidot specific.Masuri de protectia mediului


Pentru evitarea contaminarii apei produsul trebuie aplicat la o distanta de 15 m de suprafetele acvatice. Nu se va aplica pe terenurile agricole adiacente surselor de apa sau pe alte culturi decat pe cele recomandate. Nu descarati pe sol/in subsol. Nu goliti in canale de curgere/ape de suprafata/ape subterane. Sa se previna prin orice masuri ca produsul sa ajunga in apele de suprafata.Eliminarea ambalajelor goale


Dupa golire ambalajele se catesc de trei ori, iar apa rezultata se adauga la solutia de stropit. Ambalajele goale se vor preda centrelor de colectare autorizate. Nu refolositi ambalajele goale in alte scopuri!Masuri de prevenire si stingere a incendiilor


Mijloace de stingere corespunzatoare: jet de apa, dioxid de carbon, pulbere chimica uscata, spuma. Mijloace neadecvate: jet de apa de mare presiune. Fumatul este interzis. Se va purta echipament complet de protectie si masca de protectie respiratorie. Se vor raci recipientele/rezervoarele cu jet de apa. Colectati separat apa de stingere; nu este permisa deversarea in sistemele de canalizare sau pluviale. Reziduul la combustie si apa de stingere contaminata vor fi indepartate conform reglementarilor in vigoare.Masuri in caz de scurgeri sau pierderi accidentale


Folositi echipament de protectie si in caz de aerisire insuficienta purtati echipament respirator adecvat. Evacuati zona si asigurati aerisirea adecvata pentru a reduce concentratiile de praf si vapori. Eliminati orice sursa de aprindere. Indepartati materialul absorbit in acord cu reglementarile in vigoare.

Deseurile trebuie stranse in containere corespunzatoare, etichetate si sigilate. Obiectele si pardoseala vor fi spalate bine cu apa si detergent, respectand normele de protectie a mediului inconjurator. A se debarasa potrivit prescriptiilor locale, prin incinerare sau prin depunere in depozitul de deseuri speciale.Conditii de depozitare si transport


Produsul se depoziteaza in ambalajul original sigilat, in incaperi uscate, destinate in exclusivitate pentru pesticide, separat de produse alimentare, bauturi, tigari furaje. Produsul se va feri de caldura si de actiunea directa a razelor solare. Temperatura de depozitare 0-30°C. 

Specificatii

Tip produs Fungicide
Producator Arysta Lifescience
Substanta activa Pirimetanil
Ambalaj 15 ml
Cultura Vita de vie
Tomate
Par
Floarea soarelui
Actiune produs Preventiva
Contact
Curativa
Boli combatute Rapan
Putregaiul cenusiu
100 Produse

Data sheet

Cultura
Floarea-Soarelui
Legume
Pomi fructiferi semintoase
Vita de vie

Detalii tehnice

Comentarii (0)