Fungicid POLYRAM DF - 200 g, BASF, Contact, Vita de vie, Tomate, Cartofi, Alternarioza, Patarea cafenie

Referinta:

44,00 lei
Cu TVA Livrare in 24-48h

Fungicid Polyram DF, fungicid pe bază de metiram, din grupa ditiocarbamaţilor ce se prezintă sub formă de granule uniform dimensionate, având o acţiune multi-site.


• Substanță activă: 70% Metiram

• Ambalaj: 200 g

Cantitate
In stoc

 

Finalizeaza comanda SI telefonic: 0758 051 600

 

Livrare prin curier rapid 24/48h

 

Pozele pot avea caracter informativ.

Date tehnice Fungicid POLYRAM DF


• Substanță activă: 70% Metiram
• Formulare: Granule dispersabile în apă
• Număr certificat omologare: 1369/21.12.1992Avantaje Fungicid POLYRAM DF

  • • Produs cu substanţă activă unică şi formulare de înaltă calitate (DF)

  • • Excelentă formulare a produsului, care determină o mai mare eficacitate în combaterea bolilor

  • • Bună aderenţă la suprafaţa frunzelor

  • • Risc foarte scăzut de apariţie a rezistenţeiMod de acțiune Fungicid POLYRAM DF

Polyram DF este un fungicid pe bază de metiram, din grupa ditiocarbamaţilor. Polyram DF are acţiune prin contact, împiedică germinarea sporilor ciupercilor, având însă efect şi asupra dezvoltării ulterioare a tuburilor germinative. Acţiunea sa iniţială este foarte rapidă. Este perfect selectiv faţă de plantele la care se aplică


Omologări Fungicid POLYRAM DF


Cartof
Boli combătute: Mana cartofului (Phytophthora infestans), Alternarioza (Alternaria solani)
Doza: 1,8 kg/ha 
Timp de pauza: 14 zile

Ceapă
Boli combătute: Mana cepei (Peronospora destructor)
Doza: 0,2%
Timp de pauza: 7 zile

Castraveţi
Boli combătute: Mana castraveţilor (Pseudoperonospora cubensis
Doza: 0,2%
Timp de pauza: 3 zile

Tomate
Boli combătute: Mana tomatelor (Phytophthora infestans), Pătarea albă (Septoria lycopersici), Pătarea cafenie (Cladosporium fulvium), Alternarioza (Alternaria solani)
Doza: 0,2%
Timp de pauza: 7-14 zile

Tutun
Boli combătute: Mana tutunului (Peronospora tabacina
Doza: 0,2%
Timp de pauza: 10-14 zile

Viţă de vie
Boli combătute: Mana viţei de vie (Peronospora tabacina
Doza: 0,2%
Timp de pauza: 56 zile

Măr
Boli combătute: Rapăn (Venturia spp.
Doza: 0,25%
Timp de pauza: 21 zile

Păr
Boli combătute: Rapăn (Venturia spp.
Doza: 0,25%
Timp de pauza: 21 zile

Flori (garoafe)
Boli combătute: Rugina (Uromyces caryophyllinus) 
Doza: 0,3%
Timp de pauza: 21 zileRecomandări Fungicid POLYRAM DF

 

Fiind un fungicid de contact, tratamentele cu fungicidul Polyram DF se aplică preventiv, respectiv înaintea instalării atacului agentului patogen. În funcţie de evoluţia condiţiilor climatice şi a evoluţiei bolii, tratamentele se repetă la un interval de 10-14 zile, iar dacă este cazul şi la intervale mai scurte.

Notă: Se va evita ca soluţia de stropit să ajungă pe alte suprafeţe sau culturi.Pregătirea soluției

Se va pregăti înainte de utilizare în cantitatea necesară timpului de lucru. Deşi are o bună dispersabilitate în apă, se recomandă agitarea soluţiei după eventuale pauze. Se va agita bine soluția de stropit în timpul umplerii şi aplicării.


Tehnica de aplicare


Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea în câmp a fungicidelor, utilizate în mod obişnuit la culturile sus menţionate. Se vor utiliza duze specifice aplicării fungicidelor. Volumul de soluţie utilizat este în funcţie de echipamentul folosit.

Se recomandă utilizarea volumului de soluţie recomandat pentru fiecare cultură în parte, respectiv pentru cartof și castraveți 600-800 l/ha, tomate 800-1000 l/ha, măr 500-1500 l/ha, păr 500-1000 l/ha, viță de vie și flori 1000 l/ha.


Compatibilitate


Polyram DF este în general miscibil cu insecticide şi fungicide, precum şi cu îngrăşăminte foliare. Este însă recomandată utilizarea integrală a acestor eventuale amestecuri, imediat după pregătire. Pentru o folosire corectă, consultaţi tabelele de compatibilităţi.


Curățarea echipamentului

Utilajele vor fi spălate cu jet de presiune, în zone special amenajate, prevăzute cu baze de inactivare a pesticidelor din apele de spălare.


Măsuri de igienă si protecţia muncii


A se evita contactul cu pielea, ochii şi îmbrăcămintea. Nu inspirați vaporii/aerosolii. Utilizați îmbrăcăminte de protecție individuală. Purtați mănuși de protecție, îmbrăcăminte de protecție și echipament de protecție a ochilor sau echipament de protecție a feței. Păstraţi separat îmbrăcămintea de lucru. Aerisire și ventilare suficientă a locului de muncă și de depozitare.

Nu mâncaţi, nu beţi şi nu fumaţi în timpul folosirii. A se păstra ferit de produse alimentare, băuturi şi produse furajere, seminţe sau ambalajele acestora. Mâinile şi/sau faţa trebuie să fie spălate înaintea pauzelor şi la sfârşitul programului de lucru.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor, persoanelor bolnave, femeilor gravide sau care alăptează, bătrânilor şi altor persoane neautorizate, şi în zonele de acces ale animalelor. Dacă este necesară consultarea medicului, țineți la îndemână recipientul sau eticheta produsului. Procurați instrucțiuni speciale înainte de utilizare.

A nu se manipula decât după ce au fost citite și înțelese toate măsurile de securitate. După utilizarea produsului, spălați bine părțile corpului care au fost contaminate. Nu scoateți îmbrăcămintea de lucru contaminată în afara locului de muncă.


Măsuri de prim ajutor

Îndepărtați imediat toată îmbrăcămintea contaminată. Dacă apar stări de rău consultați un medic. Ambalajul, eticheta și/sau fișa de siguranţa a produsului trebuie prezentate medicului. 

• Dupa inhalare: repaus, aer proaspăt, asistență medicală.

• Dupa contactul cu pielea: se spală imediat cu apă și săpun. În caz de iritație cereți sfatul medicului.
 

• Dupa contactul cu ochii: spălați imediat ochii afectați cel puțin 15 minute sub apă curgătoare cu pleoapele deschise; consultați un oftalmolog.

• Dupa ingerare: clătiți imediat gura și apoi beți multă apă; solicitați ajutor medical. Se va provoca voma numai la recomandarea unui
centru toxicologic sau a medicului.


• Indicații pentru medic: tratament simptomatic (decontaminare, funcții vitale).
• Antidot: Nu se cunoaște un antidot specific.


Măsuri de protecția mediului


Foarte toxic pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung. Nu se va aplica pe terenurile agricole adiacente surselor de apă. Nu descărcaţi pe sol/în subsol. Nu goliţi în canale de scurgere/ape de suprafaţă/ape subterane. Să se prevină prin orice măsuri ca produsul să ajungă în apele de suprafaţă. Să fie atenționați crescătorii de albine în perioada efectuării tratamentelor.

SP1 - A nu se contamina apa cu produsul sau cu ambalajul său. A nu se curăța echipamentele de aplicare în apropierea apelor de suprafață. A se evita contaminarea prin sistemele de evacuare a apelor din ferme sau drumuri.

SPe3 - Pentru protecția organismelor acvatice respectați o zonă tampon netratată de 15 m până la apele de suprafață.

Specificatii

Tip produs Fungicide
Producator Basf
Substanta activa Metiram
Ambalaj 200 g
Cultura Tomate
Castraveti
Cartofi
Ceapa
Tutun
Vita de vie
Mar
Par
Flori
Actiune produs Preventiva
Contact
Boli combatute Alternarioza
Mana
Patarea cafenie
Patarea alba
Rapan
97 Produse

Data sheet

Cultura
Vita de vie

Detalii tehnice

Comentarii (0)