Fungicid SCORE 250 EC - 2 ml, Syngenta, Sistemic

Referinta: score2ml250ec

8,50 lei
Cu TVA Livrare in 24-48h

SCORE 250 EC este un fungicid sistemic cu preluare rapida de plante si contine difenoconazol care actioneaza impotriva ciupercilor in momentul penetrarii in planta (germinarii sporilor ciupercii) si in perioada de formare a haustorilor.


Substanta activa: 250 g/l (23,2% g/g) difenoconazol.

Ambalaj: 2 ml.

Formulare: concentrat emulsionabil.

Cantitate
In stoc

 

Finalizeaza comanda si telefonic: 0758 051 600

 

Livrare prin curier rapid 24/48h

 

Pozele pot avea caracter informativ.

Mod de actiune SCORE 250 EC

Score 250 EC este un fungicid sistemic cu preluare rapida de plante si contine difenoconazol care actioneaza impotriva ciupercilor in momentul penetrarii in planta (germinarii sporilor ciupercii) si in perioada de formare a haustorilor.


Score 250 EC opreste dezvoltarea ciupercilor patogene prin interferarea in procesul de biosinteza a sterolilor (ergosterol) din membranele celulare. Produsul este transportat sistemic, acropetal, ascendent prin vasele lemnoase in toate partile verzi ale plantei.


Pe frunze este distribuit translaminar pe ambele fete, asigurand astfel o protectie uniforma foarte buna impotriva bolilor. Desi modul de actiune permite utilizarea preventiva si curativa, se recomanda aplicarea produsului preventiv pentru a evita infestarea ireversibila a culturii.



Recomandari de aplicare SCORE 250 EC

Combaterea rapanului si fainarii la mar: Tratamentele se vor efectua preventiv in conformitate cu avertizarile locale.

Tratamente preventive: In conditii normale de infectie, intervalul de aplicare este de 7-10 zile de la inceputul infloririi pana cand fructele au diametrul de 20-30 mm. Dupa aceasta perioada tratamentele pot fi aplicate la 7-12 zile. Intervalul dintre tratamente se adapteaza in fuctie de conditiile climatice, evolutia bolii, a culturii si daca este necesar se poate reduce si la cateva zile (4-5 zile) in perioadele cu ploi abundente si nebulozitate.

Tratamente curative: Impotriva infectiilor cu rapan se poate trata curativ in cel mai scurt timp posibil (maxim 24-48 de ore) de la infectare. Dupa prima aplicare curativa se repeta tratamentul, cu efect preventiv dupa 5-7 zile in functie de conditiile climatice. Tratamente curative se pot aplica pana cand fructele au diametru de 20-30 mm. Numarul de tratamente cu Score 250 SC este de maxim 4 pe sezon. Pentru restul tratamentelor se vor utiliza fungicide cu un lat mod de actiune in afara de triazoli. Pentru a utiliza cat mai eficient si mai durabil performantele produsului recomandam utilizarea in amestec cu parteneri de contact cu actiune multipla precum Bravo 500 SC, in doza intreaga din ambele produse (1:1).

Combaterea moniliozei la visin, cais, piersic, cires: Tratamentele impotriva moniliozei se vor face in conformitate cu avertizarile locale. Score 250 SC se aplica in 1-2 tratamente pe sezon inainte si dupa inflorit (buton alb si scuturatul petalelor). Pentru restul tratamentelor se vor utiliza fungicide cu un alt mod de actiune.

Combaterea fainarii la piersic: Pentru combaterea fainarii se pot aplica 2-3 tratamente incepand din stadiul de fructe cu diametrul de 7-8 mm pana la diametrul de 20-25 mm. In caz de presiune de fainare ridicata se va alterna , cu un fungicid de fainare. Pentru basicarea frunzelor se aplica inca din faza de buton verde/roz 3-4 tratamente consecutive la 7-10 zile, pentru a proteja frunzele tinere care sunt foarte sensibile. Se poate utiliza si in amestec cu Bravo 500 SC in doza intreaga din ambele produse pentru un rezultat mai bun.

Combaterea cercosporiozei si fainarii la sfecla de zahar: Primul tratament se efectueaza la aparitia primelor simptome de instalare a bolii, intervalul de stropire fiind de 7-14 zile. In functie de conditiile climatice si evolutia bolii, se poate reduce intervalul. Cultura tolereaza foarte bine produsul. Nu se recomanda amestecul cu produsele cuprice.

Combaterea alternariozei la tomate: Primul tratament se efectueaza la aparitia primelor simptome de instalare a bolii. Se recomanda a se efectua maxim 3-4 tratamente pe an, intervalul intre tratamente fiind de 7-10 zile, adaptabil in functie de conditiile climatice, tipul culturii (spatii protejate sau in camp) si evolutia bolii. Pentru restul culturilor si bolilor tratamentele se vor face in conformitate cu avertizarile locale. Nu se amesteca cu produse cuprice.

Compatibilitate: Score 250 EC este compatibil cu numeroase produse  de uz fitosanitar. Nu se recomanda insa amestecurile cu produse cuprice. Inainte de utilizare se vor consulta tabelele cu compatibilitati si se va efectua un test pe cultura respectiva.

Cultura

Boli combatute

Doza

Cantitatea de apa si suprafata tratata cu 2,5 ml produs

Timp de pauza pana la recoltare

Tomate (sera)

Alternaria solani (alternarioza)

0,05% (0,5 l/ha)

5 L apa/50 m²

7 zile

Sfecla de zahar

Cercospora beticola (cercosporioza)

Erysiphae betae (fainarea)

0,3 l/ha in 300 l apa/ha 2 tratam.

-

21 zile

Mar

Venturia inaequalis (rapan)

Podosphaera leucotricha (fainare)

0,015% (0,225 l/ha)

16,6 L apa/111 m²

14 zile

Piersic

Taphrina deformans (basicarea)

Coryneum beijerinckii (ciuruirea)

Sphaerotecha pannosa var. persicae (fainarea)
Monilia spp. (monilioza)

0,02% (0,2 l/ha)

12,5 L apa/125 m²

7 zile

Cires

Blumeriella jaapii (patarea frunzelor)

Monilia spp. (monilioza)

0,02% (0,2 l/ha)

12,5 L apa/125 m²

7 zile

Visin, cais, piersic

Monilia laxa (monilioza)

0,015%

16,6 L apa/166 m²

7 zile

Capsun

Mychosphaerelia fragarie (patarea)

Botrytis cinerea (putregai)

0,03% (03, l/ha in 1000 l apa)

0,05% (0,5 l/ha in 1000 l apa)

8,3 L apa/83 m²

5 L apa/50 m²

3 zile



Managementul prevenirii aparitiei formelor rezistente: Pentru prevenirea dezvoltarii de forme rezistente se recomanda a nu se depasi numarul maxim de tratamente indicat la fiecare cultura in parte. Alternarea se face cu produse din alte grupe chimice in afara de triazoli. La rapan recomandam utilizarea in amestec cu partener de contact precum Bravo 500 SC in doza intreaga din ambele produse (1:1).


Toleranta culturii: Score 250 SC este bine tolerat de toate culturile, atunci cand este folosit conform recomandarilor.

Prepararea solutiei: se introduce cantitatea masurata de produs in rezervorul pe jumatate plin cu apa. Se completeaza cu restul de apa. In timpul amestecarii si aplicarii, se agita bine pentru a mentine emulsia uniforma.


Volum solutie:
 cantitatea de solutie necesara stropirii variaza intre 300 (la sfecla de zahar) si 1000-1500 l/ha si depinde de cultura si faza de vegetatie, cantitatea de solutie putand fi marita, dar respectand concentratia procentuala. Se introduce cantitatea masurata de produs in rezervorul pe jumatate plin cu apa. Se compenseaza cu restul de apa. In timpul amestecarii si aplicarii, se agita bine pentru a mentine emulsia uniforma.


Spalarea echipamentului:
 Dupa aplicare sau la sfarsitul zilei, se va spala echipamentul de stropire cu apa curata. Apa de spalare ca si restul de solutie ramas se dilueaza in raport de 1 la 10 cu apa curata si se aplica pe cultura tratata.


Masuri de igiena si protectie a muncii:
 A se evita inhalarea sau contactul produsului cu ochii si pielea. In timpul lucrului se poarta obligatoriu echipament de protectie, nu se bea, nu se mananca si nu se fumeaza. Dupa terminarea lucrului se spala bine mainile si fata cu multa apa si sapun fara a se freca. A nu se lasa produsul la indemana copiilor si altor persoane neautorizate si in zonele de acces a animalelor. A nu se contamina apa, alimentele, furajele, semintele sau ambalajele acestora. La utilizarea produsului pentru reducerea expunerii operatorului se va purta echipament de protectie: salopeta, sort, cizme de cauciuc sau ghete, manusi din cauciuc,, ochelari si masca de protectie.

Purtati manusi rezistente la actiunea agentilor chimici. Manusile pe care le purtati trebuie sa fie in conformitate cu standardele reglementate. Purtati manusi cu rezistenta ceruta de durata expunerii. Nivelul de rezistenta al acestora variaza in functie de densitatea materialului, tipul de material folosit, precum si de producator. Schimbati manusile in cazul degradarii sau penetrarii chimice.


Material adecvat: cauciuc de nitril.


Primul ajutor:
 Recomandare: sa aveti la dumneavoastra ambalajul, eticheta sau fisa de siguranta atunci cand sunati la numarul de urgenta Syngenta, contactati un centru de informare toxicologica sau un medic, sau cand mergeti pentru tratament. In cazul contactului cu pielea: se va indeparta imediat imbracamintea contaminata si se vor spala zonele contaminate ale corpului cu multa apa. Daca iritatia persista apelati la medic. Spalati hainele contaminate inainte de refolosire. In caz de contact cu ochii: acestia se vor clati cu multa apa curata (inclusiv sub pleoape) timp de cel putin 15 minute. Indepartati lentilele de contact daca este cazul. pelati imediat la medic. In caz de inhalare: se va muta accidentatul la aer curat. Daca respiratia este neregulata sau oprita se va asigura respiratia artificiala. Tineti pacientul la caldura si fara efort. Sunati imediat la medic.


Simptome:
 inhalarea produsului poate cauza edem pulmonar si pneumonie. In caz de inghitire: se va apela imediat la medic unde se va arata aceasta eticheta sau ambalajul produsului. NU SE VA PROVOCA VOMA.


Sfat medical:
 Nu se cunoaste un antidor specific. Se va aplica tratament simptomatic. A nu se provoca voma, contine distilati de petrol si/sausolventi aromatici.


Masuri de prevenire si stingere a incendiilor:
 Se vor lua masuri specifice de prevenire si stingere a incendiilor provocate prin aprinderea pesticidelor.

Agent de stingere pentru incedii mici: apa pulverizata, spuma rezistenta la alcool, extinctor chimic uscat sau dioxid de carbon.

Agent de stingere incendii mari: spuma rezistenta la alcool. Nu utilizati jet continuu de apa deoarece se poate imprastia si raspandi incendiul. Se vor lua masuri de prevenire a contaminarii apei freatice si a solului cu agentul folosit la stingerea incendiului. Intrucat produsul contine compusi organici combustibili, prin ardere produsul va forma fum dens negru iritant si toxic. In cazul interventiei pentru stingerea unui incendiu se va folosi imbracaminte de protectie completa si aparat autonom de respirat.


Masuri de protectie a mediului:
 deoarece produsul este foarte toxic pentru organismele acvatice, in tehnologiile si instructiunile de utilizare, se vor inscrie masurile obligatorii de respectat pentru protectia apelor, conform prevederilor legale 

– nu se aplica pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apa
- sa se previna prin orice masuri ca produsul sa ajunga in apele de suprafata
- nu se vor contamina apele de irigatii sau de uz menajer si nici helesteiele, santurile, sistemele de drenare, etc. atunci cand se elimina resturile de produs. Pentru protectia organismelor acvatice respectati o zona tampon netratata de 15 m pana la apa de suprafata!


Masuri in caz de deversari accidentale:
 Se izoleaza scurgerea si apoi se colecteaza produsul cu ajutorul unui material absorbant (ex.: nisip, pamant, diatomit, vermiculita) si se depoziteaza intr-un container pentru eliminare in conformitate cu reglementarile nationale in vigoare. Daca produsul contamineaza rauri si lacuri sau canale de scurgere, informati autoritatile competente.


Eliminarea ambalajelor goale:
 Dupa golire ambalajele se clatesc de 3 ori, iar apa rezultata se adauga la solutia de stropit. Ambalajel inscriptionate cu sigla SCAPA vor fi colectate gratuit prin centrle de colectare SCAPA.

Telefonati la 0800 872.272 numar gratuit sau consultati www.aiprom.ro pentru informarea cu privire la cel mai apropiat centru de colectare si al calendarului de colectare SCAPA. Nu refolositi ambalajele goale in alte scopuri.


Conditii de manipulare, depozitare si transport:
 Produsul se depoziteaza in ambalajul original, sigilat, in incaperi uscate, destinate in exclusivitate pentru pesticide, fara actiunea directa a razelor solare si a caldurii. In timpul transportului, produsul va fi protejat de intemperii si caldura. Pe timpul manipularii, transportului si depozitarii se vor lua toate masurile de protectie a muncii. Temperatura de depozitare intre -5°C si +35°C.


In atentia utilizatorului:
 Respectand indicatiile prezentate, produsul poate fi folosit in scopul propus. Garantam calitatea produsului, dar nu ne asumam riscurile pentru eventualele daune provocate de incorecta manipulare, depozitare sau utilizare a acestuia. Producatorul isi declina orice responsabilitate fata de prejudiciile datorate depozitarii, manipularii sau utilizarii neconforme cu recomandarile din aceasta eticheta. Pentru evitarea aparitiei organismelor rezistente la actiunea produselor fitosanitare este indicata alternarea grupelor chimice ale produselor. Producatorul recomanda utilizarea unor tehnologii integrate de combatere care sa previna apritia organismelor rezistente. Orice nerespectare a indicatiilor de mai sus va duce la diminuarea eficacitatii sau la un esec total.


Fraze de pericol

H304: poate fi mortal in caz de inghitire si de patrundere in caile respiratorii.

H319: Provoaca o iritare grava a ochilor.

H410: Foarte toxic pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung.


Fraze de precautie

P102: A nu se lasa la indemana copiilor.

P280: Purtati manusi de protectie/echipament de protectie a ochilor/echipament de protectie a fetei.

P301 + P310: IN CAZ DE INGHITIRE: sunati imediat la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICA sau un medic.

P305 + P351 + P338: IN CAZ DE CONTACT CU OCHII: Clatiti cu atentie cu apa, timp de mai multe minute. Scoateti lentilele de contact, daca este cazul si daca acest lucru se poate face cu usurinta. Continuati sa clatiti.

P331: NU provocati voma.

P337 + P313: Daca iritarea ochilor persista: consultati medicul.

P391: Colectati scurgerile de produs.

P501: Aruncati continutul/recipientul la o unitate autorizata pentru colectarea deseurilor.

Informatii suplimentare pentru protectia sanatatii umane

EUH 066: Expunerea repetata poate provoca uscarea sau craparea pielii.

Interval de re-intrare in cultura tratata: 24 de ore dupa tratament.

Informatii suplimentare pentru protectia mediului inconjurator

SP1 – A nu se contamina apa cu produsul sau cu ambalajul sau (a nu se curata echipamentele de aplicare in apropierea apelor de suprafata/a se evita contaminarea prin sistemele de evacuare a apelor din ferme sau drumuri)!

Spe3 – Pentru protectia organismelor acvatice respectati o zona tampon netratata de 15 m pana la apa de suprafata!

score2ml250ec
245 Produse

Data sheet

Cultura
Legume
Pomi fructiferi samburoase
Pomi fructiferi semintoase

Detalii tehnice

Comentarii (0)