

Referinta:
Bentonita alimentara este un produs ce se foloseste in industria vinului cu scopul de a impiedica oxidarea si de a stabiliza vinul. Mai mult decat atat, produsul ajuta la prevenirea riscului de aparitie a precipitarii proteinelor. In acest fel, vinurile care sunt tratate cu bentonita alimentara au o concentratie mai redusa de proteina si o stabilitate mai mare.
Finalizeaza comanda si telefonic: 0758 051 600
Livrare prin curier rapid 24/48h
Pozele pot avea caracter informativ.
Bentonita alimentara este un produs ce se foloseste in industria vinului cu scopul de a impiedica oxidarea si de a stabiliza vinul. Mai mult decat atat, produsul ajuta la prevenirea riscului de aparitie a precipitarii proteinelor. In acest fel, vinurile care sunt tratate cu bentonita alimentara au o concentratie mai redusa de proteina si o stabilitate mai mare.
Bentonita alimentara este sub forma de pulbere alba-gri si prezinta urmatoarele caracteristici:
*Comenzile de peste 300 de lei beneficiaza de livrare gratuita.
Bentonita alimentara este utilizata pentru prepararea vinurilor, alaturi de un conservant alimentar cu concentratie de 5-6% sau conservant alimentar de concetratie 18%. Tratamentul poate fi aplicat numai dupa ce vinul a incetat sa mai fermenteze.
Se folosesc 8L din 1000L de vin, iar apoi se incalzeste aceasta cantitate pana cand atinge temperatura de 16-20 grade Celsius. Ulterior, aceasta trebuie amestecata cu un kg de bentonita in cazul vinului rosu sau 2kg de produs in cazul vinului alb. Procesul trebuie desfasurat pana cand se obtine o compozitie omogena. In pasul final, continutul obtinut trebuie turnat in butoiul cu vin. Vinul se va limpezi si va fi pregatit pentru consum dupa 21 de zile de la aplicarea tratamentului.
Inainte de a utiliza produsul, cititi cu atentie instructiunile de pe ambalaj.