• Pachet

Tratament 6 Pomi fructiferi - Luna experience + Movento, pentru 100 Litri apa

Referinta: pchtr6samb

134,00 lei
Cu TVA Livrare in 24-48h

LUNA EXPERIENCE -

Substante active: Fluopiram 200 g/l + Tebuconazol 200 g/l

Caracteristici: Luna Experience este un fungicid compus, cu actiune sistemica si de contact, pentru combaterea bolilor la mar si prun.

MOVENTO - Movento este un insecticid sistemic foliar pentru combaterea daunatorilor la Mar, Par, Prun, Cais, Piersic, Cires, Vita de vie, Ceapa, Usturoi, Ceapa esalota, Salata, Varza, Hamei, Capsuni in camp si spatii protejate.

Acest pachet contine:

Cantitate
In stoc

 

Finalizeaza comanda SI telefonic: 0758 051 600

 

Livrare prin curier rapid 24/48h

 

Pozele pot avea caracter informativ.

LUNA EXPERIENCE - 

Mod de actiune:

Luna Experience contine fluopiram, o substanta activa noua, cu proprietati penetrante si translaminare, foarte eficace asupra unui spectru larg de patogeni in tratamente preventive. In ciclul de dezvoltare al patogenilor, fluopiram actioneaza in toate stadiile, inhiband germinatia sporilor, cresterea tubului germinativ, cresterea miceliului si sporularea.

Tebuconazol are actiune sistemica si prezinta proprietati preventive, curative si uneori eradicative care ii confera un spectru larg de activitate. Protejeaza frunzele, lastarii florile si organele fructifere.

Mod de utilizare:

-Mar, par: se utilizeaza doza de 0,75 litri/ha in 1000-1500 litri apa pentru combaterea fainarii (Podosphaera leuchotricha), a rapanului (Venturia inaequalis) si bolilor de depozit (Gleosporium spp., Penicilium expansum, Monilia fructigena, Botrytis cinerea).

Se efectueaza maximum 1 tratament la avertizare, incepand cu faza de buton roz pana la faza de coacere a fructelor - recoltarea fructelor.

-Prun, cires, visin, cais, piersic, nectarin: se utilizeaza doza de 0,50 litri/ha in 1000 litri apa pentru combaterea moniliozelor (Monilinia laxa si Monilinia fructigena) si a patarii rosii a frunzelor de prun (Polystigma rubrum).

Se efectueaza 1 tratament pe sezon, incepand cu faza de buton alb (BBCH 59), pana in faza de fructe coapte pentru recoltare.

Vita de vie: se utilizeaza doza de 0.375 litri/ha pentru combaterea fainarii (Uncinula necator). Cantitate solutie utilizata: 800-1000 litri/ha.

Se efectueaza cel mult 2 tratamente, atat inainte, cat si dupa inflorit, incepand cu aparitia inflorescentelor si pana la inmuierea boabelor (BBCH 53-85), la un interval de minim 12 zile intre tratamente. Tratamentul nu influenteaza procesul de vinificatie si calitatea vinului.

Varza: se utilizeaza doza de 1 litru/ha pentru combaterea Alternaria brassicae si Mycosphaerella brassicicola. Cantitate de solutie utilizata: 300-800 litri/ha.

Se efectueaza 1 tratament pe sezon, de la inceputul formarii capatanei, pana la formarea completa a capatanii (BBCH 40-49).

Praz: se utilizeaza doza de 0.9 litri/ha pentru combaterea  Alternaria porri si Puccinia allii. Cantitate de solutie utilizata: 200-700 litri/ha.

Se efectueaza 1 tratament pe sezon, de la inceputul ingrosarii frunzelor bazale si pana la atingerea lungimii si diametrului specifice varietatii (BBCH 40-49).

Morcov: se utilizeaza doza de 0.75 litri/ha pentru combaterea Alternaria dauci si Erysiphe heraclei. Cantitate de solutie utilizata: 200-800 litri/ha.

Se efectueaza cel mult 2 tratamente pe sezon, de la inceperea extinderii radacinilor si pana cand radacina a ajuns la dimensiunea si forma specifica varietatii (BBCH 40-49), la un interval minim de 14 zile.

Plante tratate: Mar, Par, Prun, Cires, Visin, Cais, Piersic, Nectarin, Vita de vie, Varza, Praz, Morcov.

Boli si ciuperci combatute: Fainare, Rapan, Monilioze, Patarea rosie a frunzelor.

Cultura Denumirea bolii Doza Timp de pauza
pana la consum
Mar, par

Fainare (Podosphaera leuchotricha)
Rapan (Venturia inaequalis)    

0,75 litri/ha 14 zile
Prun, Cires, Visin, Cais, Piersic, Nectarin

Monilioze (Monilinia laxa si Monilinia fructigena)

Patarea rosie a frunzelor de prun (Polystigma rubrum)

0,50 litri/ha 7 zile
Vita de vie

 Fainare (Uncinula necator)

0,375 litri/ha 35 zile
Varza 

Alternarioza cruciferelor (Alternaria brassicae)

Mycosphaerella brassicicola

0.9 litri/ha  21 zile
 Praz Alternarioza (Alternaria porri),

Rugina (Puccinia allii)
1 litru/ha  21 zile
 Morcov Alternarioza morccovului (Alternaria dauci),

Erysiphe heraclei 
0.75 litri/ha  14 zile

 
Observatii:

- Luna Experience 400 SC aplicat la dozele omologate este in general bine tolerat de plante si nu se manifesta fenomene de fitotoxicitate.

- La unele soiuri de mar (ex. Golden) pot aparea fenomene de fitotoxicitate (plasa).

- Inaintea utilizarii in amestec cu alte produse (fungicide, ingrasaminte lichide) se recomanda a se efectua un test de compatibilitate fizico-chimica intr-un volum mai mic de solutie, urmat de un microtest biologic.

Date tehnice Insecticid Movento 100 SC

• Substanță activă: spirotetramat 100 g/L
• Formulare: SC (suspensie concentrată)
• Număr certificat omologare: 2850/27.11.2009Omologari Insecticid Movento 100 SC

Măr
Organism tinta: Păduchele lânos, Afide, Tânţăraşul frunzelor, Păduchele din San-José
Doza: 1,875 L/ha

Păr
Organism tinta: Purici meliferi, Afide, Țânţăraşul frunzelor, Păduchele din San-José
Doza: 1,875 L/ha

Prun
Organism tinta: Viespea sâmburelui de prun, Păduchele cenuşiu, Păduchele ţestos al prunului
Doza: 1,875 L/ha

Cais, Piersic
Organism tinta: Păduchele verde, Păduchele din San-José
Doza: 1,875 L/ha

Cireș
Organism tinta: Păduchele negru al cireşului , Păduchele din San-José
Doza: 1,875 L/ha

Vița de vie
Organism tinta: Păduchele ţestos
Doza: 0,75 L/ha

Varză
Organism tinta: Musculiţa albă, Păduchele cenuşiu al verzei, Păduchele verde, Afide
Doza: 0,75 L/ha

Căpșuni
Organism tinta: Afide, Acarieni, Musculiţa albă
Doza: 1 L/ha

Ceapă, usturoi, ceapă eşalotă 
Organism tinta: Tripşi
Doza: 0,75 L/ha

Salată
Organism tinta: Afide
Doza: 0,75 L/ha

Hamei 
Organism tinta: Păduchele verde al hameiului 
Doza: 1,5 L/ha


Mod de acţiune Insecticid Movento 100 SC

Acţiunea insecticidă puternică se manifestă cu precădere asupra stadiilor imature larvare în momentul hrănirii lor şi în stadiul de nimfă la câteva zile după apariţie. Produsul prezintă sistemicitate totală ascendentă şi descendentă şi o lungă activitate reziduală în plante. 

Această caracteristică deosebită permite combaterea insectelor localizate în cele mai diverse locuri pe plantă, inclusiv pe rădăcini, lăstari şi frunzele noi, apărute după aplicare.

Movento afectează puternic funcţia reproductivă a femelelor adulte, viabilitatea nimfelor şi fertilitatea ouălor, reducând semnificativ nivelul populaţiei dăunătorilor. Pentru a proteja albinele și alte insecte polenizatoare, nu aplicați pe plante în timpul înfloritului.


Mod de utilizare Insecticid Movento 100 SC

Măr
: max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, între sfârşitul înfloritului și începutul colorării fructelor. Timp de pauză: 21 zile. Păduchele din San-José: în condiții normale se aplică la începutul migrării larvelor de sub scutul matern (2 zile), iar în condiţii de secetă cu puţin timp înainte de migrarea larvelor de sub scut (2 zile). 

Păr: max. 2 tratamente pe sezon la interval minim de 14 zile, între sfârşitul înfloritului și începutul colorării fructelor. Faza optimă pentru primul tratament este după înflorit, când dăunătorul se află în stadiile de ou galben-portocaliu până la maxim L1 (larva de vârsta I-a). Timp de pauză: 21 zile.

Prun: max. 2 tratamente/sezon la interval de 14 zile. Pentru viespea sâmburelui de prun momentul aplicării este între sfârşitul înfloritului și a doua cădere fiziologică a fructelor, iar pentru combaterea păduchilor momentul aplicării este între sfârşitul înfloritului și începutul colorării fructelor. Timp de pauză: 21 zile. 

Cais, piersic: max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, între sfârşitul înfloritului și începutul colorării fructelor. Timp de pauză: 21 zile.

Cireş: max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, între sfârşitul înfloritului și începutul colorării fructelor. Timp de pauză: 21 zile.

Viţa de vie: max. 2 tratamente/sezon la interval de 14 zile. Momentul aplicării: de la sfârşitul înfloritului până când fructele încep să se coloreze. 

Varză: max. 2 tratamente/sezon la interval de 14 zile, între faza de a doua frunză pe deplin formată până la formarea completă a căpăţânii. Se recomandă aplicarea împreună cu un aditiv. Timp de pauză: 3 zile.

Căpşuni în câmp şi spaţii protejate: max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, între a treia frunză pe deplin formată până la alungirea inflorescenţei. Timp de pauză: nu se aplică. 

Ceapă, usturoi, ceapă eşalotă: max. 4 aplicări/sezon la 7 zile între tratamente. Momentul aplicării: de la a 5-a frunză vizibilă până la uscarea frunzelor. Timp de pauză: 7 zile. 

Salată: max. 2 tratamente/sezon, între a cincea frunză pe deplin formată până la formarea completă a frunzelor, la 14 zile între tratamente. Timp de pauză: 7 zile.

Hamei: o aplicare pe sezon, de la faza de lăstari ajunşi la 10% din înalţimea firului de vârf până la conuri dezvoltate la jumătate din dimensiunea finală, cu toate conurile vizibile, moi şi stigmatele încă prezente. Timp de pauză: 14 zile.

Specificatii

Tip produs Insecticide Agro
Producator Bayer
Substanta activa Spirotetramat
Ambalaj 7,5 ml
Cultura Mar
Par
Prun
Cais
Piersic
Cires
Vita de vie
Ceapa
Usturoi
Salata
Varza
Hamei
Capsuni
Spectru daunatori Paduchele lanos
Paduchele din San Jose
Purici meliferi
Musculita alba
Afide
Viespea samburelui de prun
Actiune produs Sistemica
pchtr6samb
54 Produse

Data sheet

Cultura
Pomi fructiferi samburoase

Detalii tehnice

Comentarii (0)