• Stoc epuizat

Aliette 80WG 200g

Referinta: alliette80wg200g

57,00 lei
Cu TVA

Aliette 80 WG este un fungicid sistemic utilizat pentru combaterea bolilor la legume, pomi fructiferi, hamei.

Cantitate
Stoc epuizat

 

Finalizeaza comanda SI telefonic: 0758 051 600

 

Livrare prin curier rapid 24/48h

 

Pozele pot avea caracter informativ.

Fungicid Aliette WG 80 - este conditionat sub forma de granule fine, omogene ca si dimensiune, fara tendinta de sfaramare. Este un fungicid de culoare gri. Este un fungicid sistemic care are ca si substanta activa fosetil de aluminiu in concentratie 800g/kg (80%). Fungicidul o data intrat in planta, se distribuie descendent si ascendent, permitand astfel protejarea plantelor pentru o perioada lunga de timp. Substanta activa fosetilul de aluminiu are proprietatea unica de stimulare a sistemelor de autoaparare a plantelor si nu dezvolta fenomenul de rezistenta. Aceasta caracteristica confera fungicidului Aliette 80 WG capacitatea de a combate ciupercile patogene. Ciupercile sensibile la tratament cu fungicid Aliette WG 80 apartin grupei Phycomycete care produc mana. Fungicidul se foloseste si la tratamente la focul bacterian al rozaceelor.

Mod de utilizare fungicid Aliette 80 WG:

Fungicid Aliette 80 WG ofera o actiune preventiva, prin inhibarea germinatiei sporilor si de blocare a dezvoltarii miceliului in planta. La cultura de mar, par, gutui: doza recomandata este de 0,3% pentru combaterea focului bacterian al rozaceelor. Se recomanda aplicarea unui tratament incepand din fenofaza de buton roz. De la  inceputul infloritului pana la scuturarea petalelor pentru a preveni infectia care are loc prin stigmatul florii. Doza de solutie poate varia intre 1000-1500 l in functie de tipul si varsta plantatiilor. La cultura de hamei: doza recomandata este de 0,2% (4,0 kg/ha in 2000 l apa) pentru combaterea manei. Tratamentele se recomanda a fi aplicate intre fenofaze: aparitia primului lastar lateral pana la sfarsitul infloritului. Se fac preventiv 1 – 4 tratamente la interval de 14 zile sau la avertizare. La cultura de castraveti: doza recomandata este de 0,2% (2 kg/ha) pentru combaterea manei. Se recomanda aplicarea a 1-3 tratamente preventive, la avertizare, la interval de 8 - 10 zile. In intervalul de la a 9 frunza normala pe tulpina principala pana la al 9-lea fruct de dimensiune tipica situat pe tulpina principala. La cultura de ceapa: doza recomandata este de 0,2 % (2 kg/ha) pentru combaterea manei. (Se aplica 1 – 2 tratamente preventive la avertizare, la interval de 10 zile, de la inceputul formarii bulbului pana la 75% din diametrul final. Timpul de pauza de la ultimul tratament si pana la recoltare: 21 zile pentru mar, par, gutui; 4 zile pentru castraveti; 7 zile pentru ceapa; 21 zile pentru hamei.

Atentionari la folosirea fungicidului Aliette 80 WDG:

Fungicidul se aplica doar conform cu instructiunile producatorului. La aplicare este necesar sa se poarte echipament complet de protectie. Compatibilitate: Fungicidul Aliette 80 WG este compatibil cu majoritatea insecticidelor si fungicidelor, cu exceptia pesticidelor pe baza de dicofol si cupru. Fungicidul Aliette 80 WDG nu este compatibil cu ingrasaminte foliare pe baza de azot si cu solutiile nutritive utilizate in horticultura.

Cultura Agentul patogen Doza Doza per 20 g
Castraveti Mana (Pseudoperonospora cubensis) 2 kg/ha 10 l apa
Ceapa Mana (Peronospora destructor) 2 kg/ha 10 l apa
Hamei Mana (Pseudoperonospora humuli) 2 kg/ha 10 l apa
Mar, Par, Gutui Focul bacterian (Erwinia amylovora) 3 kg/ha (in timpul infloritului) 7 l apa
alliette80wg200g

Data sheet

Cultura
Legume
Pomi fructiferi semintoase

Detalii tehnice

Comentarii (0)