• -10%

Insecticid sistemic Movento 100 SC - 7,5 ml

Referinta: mov100sc075ml

9,90 lei
8,90 lei Economisesti 10%
Cu TVA Livrare in 24-48h

Movento este un insecticid sistemic foliar pentru combaterea daunatorilor la mar, par, prun, cais, piersic, cires, vita de vie, ceapa, usturoi, ceapa esalota, salata, varza, hamei, capsuni in camp si spatii protejate

 

Continut in substanta activa: 100 g/l spirotetramat (nr. CAS 203313-25-1).
Omologat in romania cu certificat de omologare nr. 2850/ 17.12.2009.

Formulare: suspensie concentrata (SC).

Termen de valabilitate: 3 ani de la data fabricatiei.

Produs clasificat periculos pentru utilizatori!


Producator: Bayer S.A.S.
Movento se utilizeaza la culturile: mar, par, prun, cais, piersic, cires, vita de vie, ceapa, usturoi, ceapa esalota, salata, varza, hamei, capsuni in camp si spatii protejate.

Ambalaj:
 2,5 ml

Cantitate
In stoc

 

Finalizeaza comanda SI telefonic: 0758 051 600

 

Livrare prin curier rapid 24/48h

 

Pozele pot avea caracter informativ.

Domeniu de utilizare Movento 100 SC


CulturaSpectrul de combatereDozaTimp de pauza
Mar
Paduchele lanos (Eriosoma lanigerum) 
Paduchele din San-José (Quadraspidiotus perniciosus)

1,875 l/ha 21 zile
Par* Purici meliferi (Psylla spp.) 1,875 l/ha 21 zile
Prun* Viespea samburelui de prun (Eurytoma schreineri) 1,875 l/ha (0,1875%) 21 zile
Tomate in solarii** Musculita alba (Trialeurodes vaporariorum)
Afide (Macrosiphon euphorbiae)
0,75 l/ha 3 zile

* Cantitatea de produs este calculata pentru înaltimea de 2,5 m de coroana
** Cantitatea de produs este calculata pentru înaltimea plantei de 1 metru

Mar
Paduchele lanos (Eriosoma lanigerum), afide (Aphis pomi), tantarasul frunzelor (Dasyneura spp.) si paduchele din San-Jose (Quadraspidiotus perniciosus) in doza de 1,875 L/ha produs comercial per aplicare (2,5 ml/2 L solutie/13,3 m². Se efectueaza la avertizare maxim 2 tratamente/sezon, la un interval minim de 14 zile intre tratamente, in intervalul fenologic cuprins intre sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor (BBCH 69-81), folosind un volum maxim de 1500 de litri de solutie la hectar. Timp de pauza inaintea recoltarii: 21 zile. Pentru paduchele din San-Jose, momentul optim de aplicare se diferentiaza dupa conditiile climatice astfel: a) in conditii normale se aplica la inceputul migrarii larvelor de sub scutul matern (2 zile); b) in conditii de seceta se trateaza cu putin timp inainte de migrarea larvelor de sub scut (2 zile).

 

Par 
Pentru combaterea puricilor meliferi (Psylla piri), afidelor (Aphis pomi), tantarasului frunzelor (Dasyneura spp.) si a paduchelui din San-Jose (Quadraspidiotus perniciosus) la doza de 1,875 L/ha per aplicare (2,5 ml/2 L solutie/13,33 m²). Se efectueaza maxim 2 tratamente/sezon, la minim 14 zile intre tratamente, in intervalul fenologic cuprins inre sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor (BBCH 69-81). Faza optima pentru primul tratament se localizeaza dupa inflorit, cand daunatorul se afla in stadiile de ou galben-portocaliu pana la maxim L1 (larva de varsta I-a). Se foloseste un volum de maxim 1500 litri de solutie la hectar. Timp de pauza inaintea recoltarii: 21 de zile.

Prun
Pentru combaterea viespii samburelui de prun (Eurytoma schreineri), paduchelui cenusiu (Hyalopterus pruni) si paduchelui testos al prunului (Parthenolecanium corni) – la doza de 1,875 L/ha (2,5 ml/1,33 L solutie/13,33 m²) intr-un volum de solutie de maxim 1000 L/ha. Se efectueaza un numar de maxim 2 tratamente/sezon, la 14 zile intre tratamente. Pentru combaterea viespii samburelui de prun momentul aplicarii este de la sfarsitul infloritului pana la a doua cadere fiziologica a fructelor (BBCH 69-73), iar pentru combaterea paduchilor momentul aplicarii este de la sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor (BBCH 69-81). Timpul de pauza inaintea recoltarii: 21 zile.

Cais, piersic
Pentru combaterea paduchelui din San-Jose (Quadraspidiotus perniciosus), la doza de 1,875 L/ha (2,5 ml/1,33 L solutie/13,33 m²) intr-un volum de solutie de maxim 1500 L/ha. Se efectueaza maxim 2 tratamente /sezon, la minim 14 zile intre tratamente, in intervalul fenologic de la sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor (BBCH 69-81). Timp de pauza de la ultimul tratament pana la recoltare: 21 de zile.

Cires
Pentru combaterea paduchilor negri ai ciresului (Myzuz cerasi) si a paduchelui din San-Jose (Quadraspidiotus perniciosus), o doza de 41,875 L/ha (2,5 ml/1,33 L solutie/13,33 m²) intr-un volum de solutie de maxim 1500 L.ha. se efectueaza maxim 2 tratamente/sezon, la minim 14 zile intre tratamente, in intervalul fenologic de la sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor (BBCH 69-81). Timp de pauza de la ultimul tratament pana la recoltare: 21 de zile. Tratamentele se efectueaza pe vegetatie folosind echipamente de stropit terestre specifice pentru pomicultura. Pentru obtinerea rezultatelor scontate este necesara monitorizarea biologiei daunatorilor si aplicarea tratamentelor conform avertizarii.


Vita de vie

Pentru combaterea paduchilor testosi (Parthenolecanium corni) se aplica un numar de maxim 2 tratamente, la un interval de 14 zile intre tratamente, la o doza de 0,75 L/ha per aplicare (2,5 ml/3 L solutie/33 m²) in maxim 1000 L/ha. Momentul aplicarii: de la sfarsitul infloritului pana cand fructele incep sa se coloreze (BBCH 69-81). Timp de pauza. 14 zile.

Varza

Pentru combaterea musculitei albe (Aleyrodes sp.), paduchelui cenusiu al verzei (Brevicoryne brassicae), paduchelui verde (Myzus persicae) si a afidelor (Aphis sp.), se aplica un numar de maxim 2 tratamente, la un interval de 14 zile intre tratamente, la o doza de 0,75 L/ha per aplicare (2,5 ml/3 L solutie/ 33 m²) in maxim 1000 L solutie /ha. Momentul aplicarii: a doua frunza pe deplin formata pana la formarea completa a capatanii (BBCH 12-49). Se recomanda aplicarea impreuna cu un aditiv. Timpul de pauza: 3 zile de la ultimul tratament.

Capsuni (in camp si in spatii protejate)

Pentru combaterea afidelor (Aphis sp.), acarienilor (Tarsonemus sp.) si a musculitei albe (Trialeurodes vaporarium) la o odza de 1 L/ha per aplicare (2,5 ml/3 L solutie/25 m²) in maxim 1000 L de solutie. Se efectueaza maxim 2 tratamente/sezon, la minim 14 zile intre tratamente, in intervalul fenologic cuprins intre a treia frunza pe deplin formata pana la alungirea inflorescentei (BBCH 13-56). Timp de pauza: nu se aplica.

Ceapa, usturoi, ceapa esalota 

Pentru combaterea tripsilor (Thrips tabaci), la o doza de 0,75 L/ha per aplicare (2,5 ml/2 L solutie/33 m²), maxim 4 aplicari pe sezon, la 7 zile intre tratamente. Volumul de solutie este 300-1000 L/ha. Momentul aplicarii: de la a 5-a frunza vizibila pana la uscarea frunzelor (BBCH 15-49). Timp de pauza de la ultimul tratament pana la recoltare: 7 zile.

Salata

Pentru combaterea afidelor (Aphis sp., Nasonovia ribisnigri) la o doza de 0,75 L/ha per aplicare (2,5ml/3 L solutie/33 m²) in maxim 800 L solutie/ha. Se aplica maxim 2 tratamente pe sezon, in intervalul cuprins intre a cincea frunza pe deplin formata pana la formarea completa a frunzelor (BBCH 15-49), la 14 zile intre tratamente. Timpul de pauza de la ultimul tratament pana la recoltare: 7 zile.

Hamei
Pentru combaterea paduchelui negru al hameiului (Phorodon humuli) la o doza de 1,5 L/ha (2,5 ml/3 L solutie/17 m²), o aplicare pe sezon , de la faza de lastari ajunsi la 10% din inaltimea firului de la varf pana la conuri dezvoltate la jumatate din dimensiunea finala cu toate conurile vizibile, moi si stigmatele inca prezente (BBCH 31-75). Timpul de pauza de la ultimul tratament pana la recoltare: 14 zile. Volum de solutie: 1000-3000 l/ha.

Spe8: periculos pentru albine! Pentru a proteja albinele si alte insecte polenizatoare, nu aplicati pe plante in timpul infloritului. Distrugeti buruienile inainte de inflorire!Mod de actiune Movento 100 SC

Produsul Movento® 100 SC contine o noua substanta activa spirotetramat, apartinand clasei ketoenolilor si manifesta un nou mod de actiune de inhibare a biosintezei lipidelor. Efectul este lent, actiunea puternic insecticida observandu-se cu precadere asupra stadiilor imature larvare in momentul hranirii lor, precum si in stadiul de nimfa la cateva zile dupa aparitie.

Prezinta translocare si sistemicitate depline si o linga activitate reziduala in plante.
La scurt timp dupa aplicare este absorbit prin cuticula si translocat in toate vasele conducatoare lemnoase si liberiene, circuland atat ascendent cat si descendent in toata planta. Aceasta proprietate deosebita permite combaterea insectelor localizate in cele mai diverse locuri pe planta inclusiv pe radacini, pe lastari si pe frunzele noi aparute dupa aplicare.

In acelasi timp, fecunditatea femeleor adulte, viabilitatea nimfelor, precum si fertilitatea oualelor sunt puternic afectate dupa tratamentul cu MOVENTO® 100 SC, reducandu-se semnificativ nivelul populatiei daunatorilor. Viteza de translocare depinde mult de conditiile locale (spre exemplu, pe timp de seceta procesul este mult incetinit).

Eficacitatea foarte buna se manifesta asupra unei game largi de insecte cu aparat bucal de intepat si supt, precum: afide, psilide, musculita alba sau paduchii testosi. MOVENTO® 100 SC nu are efecte adverse asupra insectelor utile la dozele omologate, daca produsul se aplica in intervalul fenologic recomandat.Conditii de depozitare si transport


Produsul se depoziteaza in ambalaje originale inchise etans, in incaperi uscate, racoroase si bine aerisite, destinate exclusiv produselor pentru protectia plantelor la care au acces numai persoanele autorizate. In timpul depozitarii si al transportului, produsul va fi ferit de intemperiim, de temperaturi extreme si de actiunea directa a razelor solare. A se pastra departe de alimente, bauturi si hrana animalelor! A nu se lasa la indemana copiilor!

Componente periculoase: spirotetramat.

In atentia utilizatorului: Producatorul isi declina orice responsabilitate fata de prejudiciile datorate depozitarii, manipularii sau utilizarii neconforme cu recomandarile din prospect si din Fisa cu Date de Securitate.

Numere de telefon care pot fi apelate in caz de urgenta:

(021) 318 36 20/interior 235 sau (021) 318 36 06 (Luni-Vineri, 8:00-15:00), insitutul National de Sanatate Publica sau +1 (760) 476-3964 (24 h din  24), nivel global.

A se utiliza numai in scopul pentru care a fost omologat si in conformitate cu instructiunile din prospect.

Cititi intotdeauna eticheta inaintea utilizarii!


Fraze de pericol:

H317 – Poate provoca o reactie alergica a pielii.

H361fd – Susceptibil de a dauna fertilitatii. Susceptibil de a dauna fatului.

H411 – Toxic pentru viata acvatica, avand efecte de lunga durata.

EUH401 – Pentru a evita riscurile pentru sanatatea umana si mediu, a se respecta instructiunile de utilizare.


Fraze de precautie:

P280 – Purtati manusi de protectie/imbracaminte de protectie/echipament de protectie a ochilor/echipament de protectie a fetei.

P273 – Evitati dispersarea in mediu.

P308 + P311 – In caz de expunere sau de posibila expunere: sunati la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICA/un medic.

P391 – Colectati scurgerile de produs.

P501 – Eliminati continutul/recipientul la un centru de autorizat pentru colectarea deseurilor, conform regulamentelor locale.

SP 1 – A nu se contamina apa cu produsul sau cu ambalajul sau (a nu se curata echipamentele de aplicare in apropierea apelor de suprafata/a se evita contaminarea prin sistemele de evacuare a apelor din ferme sau drumuri).

Spe 3 – Pentru protectia organismelor acvatice/plantelor netinta/artropodelor/insectelor netinta respectati o zona tampon netratata de 15 m pana la terenul necultivat/apa de suprafata!

Specificatii

Tip produs Insecticide Agro
Producator Bayer
Substanta activa Spirotetramat
Ambalaj 2,5 ml
Cultura Mar
Par
Prun
Cais
Piersic
Cires
Vita de vie
Ceapa
Usturoi
Salata
Varza
Hamei
Capsuni
Spectru daunatori Paduchele lanos
Paduchele din San Jose
Purici meliferi
Musculita alba
Afide
Viespea samburelui de prun
Actiune produs Sistemica
mov100sc075ml
55 Produse

Data sheet

Cultura
Legume
Pomi fructiferi samburoase
Pomi fructiferi semintoase
Vita de vie

Detalii tehnice

Comentarii (0)