Insecticid Alverde 10ml

Referinta:

9,49 lei
Cu TVA Livrare in 24-48h

Alverde este un insecticid cu un nou mod de actiune ce combate daunatori din cultura de Cartof, Vinete, Tomate si Ardei.

Cantitate
In stoc

 

Finalizeaza comanda SI telefonic: 0758 051 600

 

Livrare prin curier rapid 24/48h

 

Pozele pot avea caracter informativ.

Date tehnice Insecticid Alverde

• Substanță activă: 240 g/l metaflumizon
• Formulare: Suspensie concentrată
• Număr certificat omologare: 2737/19.12.2007


Avantaje Insecticid Alverde

• Insecticid performant cu o nouă substanţă activă. 
• Excelentă eficacitate în combaterea dăunătorilor. 
• Are acţiune rapidă pentru stoparea pagubelor. 
• Activ și în perioade cu temperaturi ridicate. 
• Soluţie pentru managementul rezistenţei.


Caracteristici și mod de acțiune Insecticid Alverde

Alverde® este un insecticid cu un nou mod de acţiune, având înaltă eficacitate împotriva larvelor și adulţilor gândacului din Colorado (Leptinotarsa decemlineata), precum și asupra larvelor de Helicoverpa armigera (omida fructelor) și Tuta absoluta (molia minieră a frunzelor de tomate). 

Alverde® acţionează asupra sistemului nervos al insectelor, într-un mod unic: blochează în poziţie închisă canalul de sodiu din sistemul nervos. Se inhibă, astfel, impulsurile nervoase, determinând iniţial o paralizie “relaxantă” a insectelor, urmată apoi, la un interval de câteva ore până la câteva zile, de moartea acestora. 

Paralizia “relaxantă” înseamnă încetarea hrănirii și lipsa mișcării/mișcare limitată a insectelor (oprește rapid hrănirea înainte de a provoca moartea insectelor dăunătoare). 

Fără rezistenţă încrucișată cu insecticidele cunoscute, Alverde® acţionează ca agent de hrănire (prin ingestie), având acțiune inițială de contact și activitate translaminară moderată.


Omologari Insecticid Alverde

Cartof
Daunator: Gandacul de Colorado
Doza: 0.25 l/ha

Vinete de camp
Daunator: Gandacul de Colorado
Doza: 0.025% (0.25 l/ha)

Tomate camp si solarii
Daunator: Omida fructelor (larve L1-L3)
Doza: 0.1% (1.0 l/ha in 1000 l apa)

Ardei gras din camp si solarii
Daunator: Omida fructelor (larve L1-L3)
Doza: 0.1% (1.0 l/ha in 1000 l apa)

Tomate in sere si solarii
Daunator: Molia minieră a frunzelor de tomate (larve)
Doza: 1.0 l/ha


Recomandări Insecticid Alverde

Produsul are o activitate de 7 -14 zile, fiind capabil să controleze o populație de dăunători deja instalată. În condiţii de presiune severă și continuă de atac poate fi necesară o a doua aplicare la 7-10 zile pentru a menţine un control complet. 

Deși controlează și adulţii, din cauza pagubelor pe care larvele le creează, se recomandă ca tratamentul să se aplice la eclozarea primelor larve. Este foarte important ca produsul să fie aplicat astfel încât să se asigure acoperirea uniformă a plantelor cu soluţie. 

Pentru combaterea moliei miniere, Alverde® se va aplica începând cu perioada înfloritului până la formarea fructelor. Pentru combaterea omidei fructelor produsul se va aplica în perioada fructificării. Se recomandă aplicarea a maxim 2 tratamente pe sezon. 

Volum de soluţie utilizat: se stabilește în funcţie de echipamentul folosit și de cultură, respectiv între 600- 1000 l/ha. 
Timp de pauză: Ultimul tratament se va face cu cel puțin 3 zile înainte de recoltare.Pregatirea solutiei


Se umple rezervorul masinii de tratat pana la jumatate, se adauga cantitatea adecvata de produs, si apoi se completeaza cu restul de apa. Se va agita bine solutia de stropit in timpul umplerii si aplicarii.


Tehnica de aplicare


Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea in camp a produselor de protectia plantelor, utilizate in mod obisnuit. 
Volumul de solutie utilizat este in functie de echipamentul folosit si de cultura, respectiv 600-1000 L/ha.


Compatibilitate


Desi Alverde poate fi amestecat direct in rezervor cu fungicide sau alte insecticide, este recomandat sa se procedeze la un test preliminar cu amestecul preconizat, pentru a observa aspectele fizice ale amestecului. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.


Curatarea echipamentului

Utilajele vor fi spalate cu jet de presiune, in zone special amenajate, prevazute cu baze de inactivare a pesticidelor din apele de spalare.


Masuri de igiena si protectia muncii

A se evita contactul cu pielea, ochii si imbracamintea. In timpul lucrului se poarta obligatoriu echipament de protectie. 
Pastrati separat imbracamintea de lucru. Nu mancati, nu beti si nu fumati in timpul utilizarii. A se pastra ferit de produse alimentare, bauturi si produse furajere.


Mainile si/sau fata trebuie sa fie spalate inaintea pauzelor si la sfarsitul lucrului. A nu se lasa la indemana copiilor, persoanelor bolnave, femeilor gravide sau care alapteaza, batranilor si altor persoane neautorizate, si in zonele de acces ale animalelor.


Daca este necesara consultarea medicului, tineti la indemana recipientul sau eticheta produsului. A nu se manipula decat dupa ce au fost citite si intelese toate masurile de securitate.


Evitati contactul in timpul sarcinii/alaptarii. In caz de expunere sau daca nu va simtiti bine: sunati la un centru de informare toxicologica sau la un medic. Daca iritarea ochilor persista: Consultati medicul.Masuri de prim ajutor


Indepartati imediat toata imbracamintea contaminata. Daca apar stari de rau consultati un medic. Ambalajul, eticheta si/sau fisa de siguranta a produsului trebuie prezentate medicului.


Dupa inhalare: Tineti pacientul linistit si duceti-l la aer proaspat. Necesita asistenţa medicala. 
Dupa contactul cu pielea: Se spala imediat cu apa si sapun. In caz de iritatie cereti sfatul medicului. 
Dupa contactul cu ochii: Spalati imediat ochii afectati cel putin 15 minute sub apa curgatoare cu pleoapele deschise; consultati un oftalmolog. 
Dupa ingerare: Clatiti imediat gura si apoi beti multa apa, solicitati ajutor medical. Se va provoca voma numai la recomandarea unui centru toxicologic sau a medicului. Nu se va induce niciodata vomitatul si nici nu se va administra nimic pe cale bucala, daca persoana accidentata este inconstienta sau se plange de crampe. 

Indicatii pentru medic: Nu se cunoaste un antidot specific. Tratament simptomatic (decontaminare, functii vitale).

Specificatii

Tip produs Insecticide Agro
Producator Basf
Substanta activa Metaflumizon
Ambalaj 10 ml.
Cultura Cartofi
Vinete
Tomate
Ardei gras
Spectru daunatori Gandacul de Colorado
Omida fructelor
Molia tomatelor
Tuta absoluta
Actiune produs Contact
Sistemica
Contact si sistemica
35 Produse

Data sheet

Cultura
Legume

Detalii tehnice

Comentarii (0)