Mavrik 1L

Referinta:

279,00 lei
Cu TVA

Mavrik 2 F - este un insecticid de contact de ultima generatie din Gama "Advanced", cu o activare foarte rapida si persistenta (pana la 21 de zile), chiar si in conditii de ploaie (nu e solubil in apa).

Substanta activa: Tau-fluvalinat 240 g/l
Certificat de omologare nr. 2126/18.12.2001
Formulare: F (Emulsie de ulei in apa)

Cantitate
In stoc furnizor

 

Finalizeaza comanda SI telefonic: 0758 051 600

 

Livrare prin curier rapid 24/48h

 

Pozele pot avea caracter informativ.

Mod de actiune insecticid Mavrik

• Insecticid de contact de ultima generatie din Gama "Advanced".
• Controlul eficient al principalilor daunatori din toamna: Viespea rapitei, Gargarita tulpinilor si Puricele albastru al rapitei.

• Flexibilitate in aplicare datorata ferestrei largi de aplicare, atat toamna cat si primavara.
• Activare foarte rapida si persistenta (pana la 21 de zile), chiar si in conditii de ploaie (nu e solubil in apa).
• 
Piretroid de ultima generatie, fara ciclopropan si cu o structura chimica unica derivata din aminoacidul valina, ceea ce ii creste eficienta fata de un spectru extins de daunatori, in paralel cu o toxicitate redusa fata de entomofauna benefica.

• Permite un al doilea tratament in caz de atac puternic de insecte in toamna (in cazul unui sezon cald si umed), cu o substanta activa cu un mod de actiune diferit (tau fluvalinat), ceea ce reduce riscul aparitiei fenomenului de rezistenta.

• Emulsie de ulei in apa, cu grad redus de toxicitate pentru operatori.

MAVRIK 2 F contine substanta activa tau-fluvalinat, obtinuta dintr-un aminoacid denumit valina, care se gaseste in cazeina din lapte.
Tau-fluvalinat este un piretroid de sinteza unic, intrucat spre deosebire de toti ceilalti piretroizi actioneaza in mod diferit asupra sistemului nervos al daunatorilor tinta.

Astfel, tau-fluvalinat mentine deschise canalele de sodiu de la nivelul terminatiilor nervoase si in felul acesta afecteaza procesul de depolarizare a membranei celulare, provocand grave perturbari metabolice, hiperactivitate dezordonata si in final moartea daunatorilor.

Aceasta substanta activa se caracterizeaza printr-o mai mare foto- si termo-stabilitate, o solubilitate sporita in lipide (traverseaza mai repede cuticula insectelor) si un spectru de combatere mai specific, principalele tinte fiind insectele sugatoare (afide, tripsi si purici de frunza), dar si unele insecte cu aparat de ros (coleoptere si lepidoptere).

Totodata, datorita insolubilizarii sale in apa, MAVRIK 2 F este foarte rezistent la spalarea de catre ploi.


Mod de utilizare insecticid Mavrik

Aplicarea sa se poate face la temperaturi mai ridicate decat in cazul majoritatii piretroizilor, fara ca efectul de combatere sa se diminueze.
De asemenea, MAVRIK 2 F este mai stabil si are o perioda de actiune indelungata, avand totodata si un efect de protejare a entomofaunei utile si mai ales a insectelor polenizatoare (albine, bondari), asupra carora este total inofensiv.

Asupra organismelor tinta actioneaza atat prin contact cat si prin ingestie, avand si efect rezidual de lunga durata si un efect de knock-down foarte evident (ca urmare a penetrarii mai rapide prin cuticula).


Capsun

Spectru de combatere: Paduchele verde mic al capsunului (Chaetosiphon fragaefolii)
Doza omologata: 0,05% (0,5 l/ha în 1000 l apa)
Se aplica la aparitia primelor simptome de atac, folosind volume normale de solutie (1000 l/ha).


Cartof

Spectru de combatere: Gandacul din Colorado (Leptinotarsa decemlineata), Afide (Aphis spp.)
Doza omologata: 0,2 l/ha

Se foloseste doar pentru combaterea larvelor si adultilor gandacului din Colorado, dar si a afidelor transmitatoare de viroze, asupra carora are actiune de soc rapida.
Se recomanda sa se foloseasca intr-un program de tratamente dupa tratamentul cu un inhibitor de chitina.


Castraveti solari

Spectru de combatere: Paduchele verde al castravetilor (Cerosipha gossypii)
Doza omologata: 0,05%


Ceapa

Spectru de combatere: Trips (Thrips tabaci)
Doza omologata: 0,05%


Floarea soarelui

Spectru de combatere: Afide (Aphis fabae, Brachycaudus helichrysi)
Doza omologata: 0,2 l/ha

Tratamentul se poate face la avertizare, inclusiv in timpul infloritului, fara a fi afectate populatiile de albine.
Persistenta indelungata a produsului pe partile tratate ale plantelor asigura de regula protectia culturii pana la recoltare.

Daca este necesar, inaintea recoltarii se mai poate face un tratament mai ales impotriva puricelui cenusiu care formeaza colonii in partea superioara a plantelor, diminuand productia si ingreunand recoltatul.


Grau

Spectru de combatere: Plosnita cerealelor (Eurygaster integriceps)
Doza omologata: 0,2 l/ha

Tratamentul cu MAVRIK 2 F se face la avertizare, cand pragul economic de daunare a fost atins. O importanta deosebita o are tratamentul din toamna, cand purecii de frunza pot provoca pagube insemnate culturilor abia rasarite. De asemenea, foarte important este si tratamentul din fazele finale ale culturilor, cand afidele pot ataca spicul. Se folosesc volume normale de solutie.


Livezi de mar

Spectru de combatere: Paduchele lanos (Eriosoma lanigerum)
Doza omologata: 0,05% (0,750 l/ha în 1500 l apa)

Se foloseste atat la inflorit, cat si imediat dupa inflorit, pentru combaterea afidelor, la aparitia primelor colonii pe varfurile lastarilor.
De asemenea, tratamentul se poate face si in cursul verii pentru combaterea paduchelui lanos, insistandu-se mai ales asupra ranilor de pe ramuri unde acesta formeaza colonii dense. Volumul de solutie este de 1500 litri la hectar, astfel incat sa se asigure o acoperire completa a pomilor.


Livezi de piersic

Spectru de combatere: Paduchele verde al piersicului (Myzodes persicae)
Doza omologata: 0,05% (0,5 l/ha in 1000 l sol.)


Orz

Spectru de combatere: Afide (Macrosiphum avenae, Rhapalosiphum maidis, Rhapalosiphum padi, Schizaphis graminum)
Doza omologata: 0,2 l/ha

Tratamentul cu MAVRIK 2 F se face la avertizare, cand pragul economic de daunare a fost atins. O importanta deosebita o are tratamentul din toamna, cand purecii de frunza pot provoca pagube insemnate culturilor abia rasarite. De asemenea, foarte important este si tratamentul din fazele finale ale culturilor, cand afidele pot ataca spicul. Se folosesc volume normale de solutie.


Plantatii de mar si pepiniere

Spectru de combatere: Afide (Aphis pomi)
Doza omologata: 0,05% (0,75 l/ha în 1500 l apa)

MAVRIK 2 F se foloseste atat la inflorit, cat si imediat după inflorit, pentru combaterea afidelor, la aparitia primelor colonii pe varfurile lastarilor. De asemenea, tratamentul se poate face si in cursul verii pentru combaterea paduchelui lanos, insistandu-se mai ales asupra ranilor de pe ramuri unde acesta formeaza colonii dense. Volumul de solutie este de 1500 litri la hectar, astfel incat sa se asigure o acoperire completa a pomilor.


Plantatii de prun

Spectru de combatere: Paduchele cenusiu al prunelor (Hyalopterus pruni)
Doza omologata: 0,05% (0,5 l/ha in 1000 l apa)


Plante ornamentale (din spatii deschise: parcuri), sere, solarii

Spectru de combatere: Tripsi (Thrips spp.)
Doza omologata: 0,05% (0,5 l/ha in 1000 l apa)

MAVRIK 2 F se foloseste atat in camp cat si in sera atunci cand isi fac aparitia primii daunatori, folosind un volum de 1000 litri apa la hectar.


Plante ornamentale (material saditor) din culturi de sera

Spectru de combatere: Musculita alba de sera (Trialeurodes vaporariorum)
Doza omologata: 0,04% (0,4 l/ha în 1000 l apa)

MAVRIK 2 F se foloseste atat in camp cat si in sera atunci cand isi fac aparitia primii daunatori, folosind un volum de 1000 litri apa la hectar.


Rapita

Spectru de combatere: Paduchele cenusiu al verzei (Brevicoryne brassicae), Gandacul lucios (Meligethes aeneus), Viespea rapitei (Athalia rosae), Gargarita tulpinilor (Ceutorhynchus napi)
Doza omologata: 0,2 l/ha

Tratamentul se poate face la avertizare, inclusiv in timpul infloritului, fara a fi afectate populatiile de albine. Persistenta indelungata a produsului pe partile tratate ale plantelor asigura de regula protectia culturii pana la recoltare. Daca este necesar, inaintea recoltarii se mai poate face un tratament mai ales impotriva puricelui cenusiu care formeaza colonii in partea superioara a plantelor de rapita, diminuand productia si ingreunand recoltatul.


Tomate camp

Spectru de combatere: Omida fructelor (Helicoverpa armigera L1-L2), Paduchele verde al solanaceelor (Macrosiphon euphorbiae)
Doza omologata: 0,05% (0,5 l/ha in 1000 l solutie/ha)


Varza

Spectru de combatere: Paduchele cenusiu al verzei (Brevicoryne brassicae), Buha verzei (Mamestra brassicae L1-L2)
Doza omologata: 0,05% (0,3 l/ha in 600 l solutie/ha)

Specificatii

Tip produs Insecticide
Substanta activa Tau-fluvalinat
Ambalaj 1l
Cultura Capsuni
Cartofi
Castraveti
Ceapa
Floarea soarelui
Grau
Livezi
Orz
Plante ornamentale
Rapita
Tomate
Varza
Actiune produs Contact

Data sheet

Cultura
Cultura mare
Legume
Pomicultura
Pomi fructiferi samburoase
Pomi fructiferi semintoase

Detalii tehnice

Comentarii (0)