• Stoc epuizat

Erbicid Porumb Frontier Forte - 1 Litru, Basf, Preemergent

Referinta: frfr1l

185,00 lei
Cu TVA

Frontier Forte este un erbicid sistemic preemergent care combate buruienile monocotiledonate anuale si a unor dicotiledonate anuale in culturile de porumb, floarea soarelui, cartof, sfecla de zahar si soia.


Substanta activa: dimetenamid-P (optic activ) 720 g/l
Formulare: 
EC - emulsie concentrata
Ambalaj:
 1 l.

Cantitate
Stoc epuizat

 

Finalizeaza comanda SI telefonic: 0758 051 600

 

Livrare prin curier rapid 24/48h

 

Pozele pot avea caracter informativ.

Omologari erbicid Frontier Forte

Floarea soarelui
Buruieni combatute: Buruieni monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa, Digitaria) si unele dicotiledonate anuale (Amaranthus).

Doza (concentratia): 0,8-1,4 l/ha (in functie de sol), ppi 3-4 cm (in conditii de seceta), preemergent (in conditii de umiditate).

Cartof
Buruieni combatute: Buruieni monocotiledonate anuale (Setaria glauca, Setaria viridis, Echinochloa crusgalli, Digitaria sanguinalis) si unele dicotiledonate anuale (Chenopodium album, Galinsoga parviflora, Fagopyrum convulvulus, Stellaria media, Amaranthus retroflexus).

Doza (concentratia): 0,8-1,4 l/ha preemergent, 1,4 l/ha pentru culturi infestate cu Solanum Nigrum, Xanthium italicum, Galium aparine.

Sfecla de zahar
Buruieni combatute: Buruieni monocotiledonate anuale si unele dicotiledonate anuale.

Doza (concentratia): 0,8-1,0 l/ha preemergent (in primaverile secetoase se va aplica ppi cu incorporare 3-5 cm), 1,0 l/ha pe soluri cu un continut de humus >3%.

Porumb
Buruieni combatute: Buruieni monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa, Digitaria) si unele dicotiledonate anuale (Amaranthus si partial Chenopodium).
Doza (concentratia): 0,8-1,4 l/ha (in functie de sol), ppi 3-4 cm (in conditii de seceta), preemergent (in conditii de umiditate).

Soia
Buruieni combatute: Buruieni monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa, Digitaria) si unele dicotiledonate (Amaranthus).
Doza (concentratia): 0,8-1,4 l/ha (in functie de sol), ppi 3-4 cm (in conditii de seceta), preemergent (in conditii de umiditate).Proprietati fizico-chimice


Frontier Forte se prezinta sub forma unui lichid limpede, omogen, mobil de culoare bruna.


Mod de actiune erbicid Frontier Forte


Frontier Forte este un erbicid pe baza de dimetenamid-P, din grupa amidelor. Frontier Forte are actiune sistemica, buruienile in curs de germinare absorb substanta activa, dimetenamid-P, prin coleoptil. Cantitati foarte mici din substanta activa sunt preluate de radicula (traseu secundar). Pentru solubilizarea substantei active este nevoie de umiditate. Produsul este persistent pana la 3 luni fara a lasa reziduuri culturilor urmatoare. Substanta activa, dimetenamid-P, se descompune (mai ales prin intermediul microorganismelor din sol) in proportie de 90% in doua luni de la aplicare. Ritmul degradarii este diferit in functie de tipul de sol, de conditiile de umiditate si de temperatura. Efectul maxim al erbicidului Frontier Forte poate fi atins in intervalul de 7-10 zile de la aplicare, produsul este solubilizat in stratul superficial de sol prin intermediul precipitatiilor sau apei de irigatie (10-15 l/mp).Mod de utilizare erbicid Frontier Forte


Momentul aplicarii: Frontier Forte este un erbicid de sol cu aplicare in preemergenta buruienilor si/sau plantelor cultivate. In primaverile secetoase, pe soluri cu umiditate insuficienta, se recomanda aplicarea erbicidului inaintea semanatului si incorporarea superficiala la 2-5 cm adancime. La cartof se erbicideaza preemergent, dupa prima sau a doua rebilonare. Imediat dupa aplicare nu se mai intra cu alte utilaje pe teren pentru a nu distruge pelicula de erbicid. Nu este recomandata aplicarea erbicidului dupa rasarirea plantelor cultivate si/sau buruienilor.
Pregatirea solutiei: Se umple rezervorul masinii de erbicidat pana la jumatate, se adauga cantitatea adecvata de produs, si apoi se completeaza cu restul de apa. Se va agita bine solutia de stropit in timpul umplerii si aplicarii.
Tehnica de aplicare: Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea in camp a erbicidelor lichide, utilizate in mod obisnuit la culturile sus mentionate. Se vor utiliza duze specifice aplicarii erbicidelor. Volumul de solutie utilizat este in functie de echipamentul folosit. Se recomanda utilizarea a 200-400 l/ha solutie de erbicidat.
Nota: Se va evita ca solutia de stropit sa ajunga pe alte suprafete sau culturi.
Curatarea echipamentului: Utilajele vor fi spalate cu jet de presiune, in zone special amenajate, prevazute cu baze de inactivare a pesticidelor din apele de spalare.


Compatibilitate


Desi Frontier Forte poate fi amestecat direct in rezervor cu alte erbicide sau cu ingrasaminte lichide specifice, este recomandat sa se procedeze la un test preliminar cu amestecul preconizat, pentru a observa aspectele fizice ale amestecului. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.


Timp de pauza


Intrucat Frontier Forte se aplica inaintea semanatului, sau preemergent, nu este necesara respectarea unui interval de timp inaintea recoltarii.

Specificatii

Tip produs Erbicide
Producator Basf
Substanta activa Dimetenamid-P
Ambalaj 1 l.
Perioada de aplicare Preemergent
Cultura Soia
Cartofi
Sfecla
Floarea soarelui
Porumb
Buruieni combatute Iarba barboasa
Hrisca urcatoare
Spanac salbatic
Rocoina
Busuioc salbatic
Stir
Meisor
Mohor
Dicotiledonate anuale
Monocotiledonate anuale
Actiune produs Sistemica
frfr1l

Data sheet

Cultura
Floarea-Soarelui
Legume
Porumb

Detalii tehnice

Comentarii (0)