• Stoc epuizat

Erbicid Porumb, NICOGAN 40 SC, 1 Litru, Adama, postemergenta

Referinta: nico40sc1l

89,00 lei
Cu TVA

Erbicid Nicogan 40 SC - 1 l. este un erbicid sulfonilureic care contine nicosulfuron, substanta activa cu puternica actiune erbicida contra buruienilor monocotiledonate greu de combatut (in special costreiul din rizomi), in conditii de selectivitate totala fata de porumb.

Substanta activa: Nicosulfuron 40 g/l
Certificat de omologare nr. 2605/14.12.2005
Formulare: SC (Suspensie concentrata)
Clasificare: Xi (Iritant); N (Periculos pentru mediu)
Ambalaj: 1 l.

Cantitate
Stoc epuizat

 

Finalizeaza comanda SI telefonic: 0758 051 600

 

Livrare prin curier rapid 24/48h

 

Pozele pot avea caracter informativ.

Mod de actiune Erbicid Nicogan 40 SC - 1 l.


NICOGAN 40 SC combate cu succes buruieni monocotiledonate anuale ca: Setaria spp. (mohor), Echinochloa crus-galli (iarba barboasa), Digitaria sanguinalis (meisor), precum si monocotiledonate perene ca: Sorghum halepense (costrei atat din seminte cat si din rizomi) si Agropyron repens (pir).

De asemenea, NICOGAN 40 SC are efect partial de combatere si asupra unor dicotiledonate ca: Amaranthus retroflexus (stir), Chenopodium album (loboda), Solanum nigrum (zarna), Polygonum spp. (iarba rosie), Stellaria media (rocoina), Sinapis arvensis (mustar), Datura stramonium (ciumafaie).


Mod de utilizare Erbicid Nicogan 40 SC - 1 l.

Produsul se aplica doar postemergent si este absorbit rapid de buruieni mai ales prin frunze, dar si prin radacini si apoi se transloca atat ascendent cat si descendent in curentul de seva pana la nivelul meristemelor (punctelor de crestere), unde provoaca dereglari ireversibile in diviziunea celulara. Plantele capata in scurt timp de la tratament o nuanta rosiatica specifica, se etioleaza si apoi se necrozeaza.

Combaterea totala a buruienilor se realizeaza intr-o perioada mai lunga, de pana la 3 saptamani, insa acestea isi inceteaza cresterea imediat dupa tratament.

Buruienile graminee anuale si speciile perene din seminte sunt sensibile la NICOGAN 40 SC in faze foarte tinere (2-3 frunze, inainte de infratit), in timp ce buruienile perene din rizomi necesita aplicarea unor doze mai mari de NICOGAN 40 SC in faze ceva mai avansate (10-25 cm inaltime), astfel incat sa aiba masa foliara care sa absoarba suficient produs pentru a migra in organele de inmultire dispuse adesea la adancime in sol.

Ca orice erbicid postemergent sistemic, actiunea sa este mult influentata de conditiile climatice si de vegatatie din momentul aplicarii, astfel ca absorbtia si translocarea sunt mult mai intense si mai rapide atunci cand buruienile au conditii optime de crestere (lumina, caldura, apa, hrana) si ca urmare efectul de combatare este mai complet.

Plantele de porumb reusesc printr-un mecanism propriu sa metabolizeze substanta activa din NICOGAN 40 SC si sa o transforme in compusi biologic-inactivi, astfel ca la majoritatea hibrizilor nu se constata nici o urma de fitotoxicitate.


Porumb

Buruieni combatute: Buruieni monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa, Sorghum din samanta) (porumb 4 – 6 frunze, buruieni monocotiledonate anuale 2 – 4 frunze)
Doza omologata: 0,8 l/ha (postemergent)

Buruieni combatute: Sorghum (costrei) din rizomi (porumb 4 – 6 frunze, costrei din rizomi 15 – 20 cm)
Doza omologata: 1 – 1,5 l/ha (postemergent) (in functie de gradul de infestare si talia plantelor de costrei)

Specificatii

Tip produs Erbicide
Substanta activa Nicosulfuron
Ambalaj 1 l.
Cultura Porumb
Actiune produs Sistemica
Selectiva
nico40sc1l

Data sheet

Cultura
Cultura mare
Porumb

Detalii tehnice

Comentarii (0)