Insecticid Closer 2ml

Referinta:

9,00 lei
Cu TVA Livrare in 24-48h

Closer este un insecticid agro utilizat pentru combaterea afidelor(paduchii de plante) din culturi precum cea de cartof, spanac, varza sau salata. Insecticidul este creat sub forma unei suspensii concentrate destinat dilutiei in solutii apoase ce urmeaza apoi sa actioneze prin contact si ingestie asupra daunatorului vizat. Astfel, afidele vor avea fie contact cu insecticidul prin aplicarea directa a acestuia fie prin ingestie, urmand ca dupa ingestia insceticidului afidele sa actioneze direct asupra receptorilor specifici de acetilcolina, urmand ca simptomele de combatere a acestora sa survina intr-un timp foarte scurt, iar moartea inevitabila a afidelor sa aiba loc la doar cateva ore de la aplicarea insecticidului.

Cantitate
In stoc

 

Finalizeaza comanda SI telefonic: 0758 051 600

 

Livrare prin curier rapid 24/48h

 

Pozele pot avea caracter informativ.

Mod de utilizare insecticid Closer
Cultura: varza
Se recomanda o singura stropire pe sezon in cazul culturii de varza, iar dozajul recomandat este de  0,2 l.ha. Insecticidul se poate aplica dupa ce a noua frunza adevarata a inceput sa se dezvolte si pana la faza in care marimea tipica a plantei a fost atinsa. Se va efectua tratamentul dupa aparitia primelor colonii de afide in cultura. Cantitatea recomandata de apa pentru dilutia insecticidului este cuprinsa intre 200-1000 l/ha urmand a se stropi solutia cu duze ce au stropirea medie.
Cultura:cartof
Se recomanda un nr maxim de 2 stropiri pe sezon cu o pauza de 21 de zile intre ele cel putin, iar dozajul recomandat este de 0,2 l/ha. Insecticidul se poate aplica incepand cu faza de formare a ramurilor laterale si pana la faza aparitiei primilor muguri florali din prima inflorescenta vizibili. Se va efectua tratamentul dupa aparitia primelor colonii de afide in cultura.Cantitatea recomandata de apa pentru dilutia insecticidului este cuprinsa intre 200-600 l/ha urmand a se stropi solutia cu duze ce au stropirea medie.
Cultura:spanac, salata
Se recomanda o singura stropire pe sezon, iar dozajul recomandat este de 0,2 l/ha. Insecticidul se poate aplica incepand cu faza formarii celei de-a 9 frunze adevarate si pana la faza in care planta a atins marimea tipica. Se va efectua tratamentul dupa aparitia primelor colonii de afide in cultura. Cantitatea recomandata de apa pentru dilutia insecticidului este cuprinsa intre 200-1000 l/ha, urmand a se stropi solutia rezultata cu duze ce au stropirea medie.
Cultura:broccoli, varza de Bruxelles, conopida
Se recomanda o singura stropire pe sezon, iar dozajul recomandat este de 0,2l/ha. Insecticidul se poate aplica incepand cu faza formarii celei de-a 9 frunze adevarate si pana la faza in care planta a atins marimea tipica. Se va efectua tratamentul dupa aparitia primelor colonii de afide in cultura. Cantitatea recomandata de apa pentru dilutia insecticidului este cuprinsa intre 200-1000 l/ha, urmand a se stropi solutia rezultat cu duze ce au stropirea medie.
Timp de pauza inainte de recoltare, atentionari
Dupa ultima utilizare a insecticidului si pana la recoltarea culturilor se va respecta urmatorul interval de pauza:
-salata si spanac: 7 zile
-cartof: 7 zile
-varza, brocolii, conopida, varza de Bruxelles: 7 zile.
Atunci cand efectuati tratamente cu insecticidul Closer pe culturile de salata, spanac, varza, broccoli, conopida si varza de Bruxelles NU efectuati in niciun caz tratamentul atunci cand albinele isi desfasoara activitatea sau cand exista buruieni inflorite sau pe cale sa infloreasca in cultura si se va incerca distrugerea buruienilor inainte ca acestea sa infloreasca.
Atunci cand se efectueaza tratamente cu insecticidul Closer pe culturile de cartofi NU efectuati in niciun caz tratamentul atunci cand albinele isi desfasoara activitatea sau in perioada cand infloresc buruienile in cultura si pe cat posibil se incearca distrugerea tuturor buruienilor inainte ca acestea sa infloreasca. Nu se va utiliza Closer mai tarziu de 6 zile inainte ca plantele din cultura sa infloreasca si nu se utilizeaza in locurile in care albinele isi procura hrana.
In principiu, precipitatiile care cad dupa minimum o ora de la efectuarea tratamentului nu ar trebui sa afecteze eficienta produsului.
Pentru a proteja albinele cat si celelalte insecte ce ajuta la polenizare nu se va stropi cu insecticidul Closer in culturi atunci cand plantele sunt inflorite sau cand exista buruieni inflorite. De asemenea, nu se va stropi in preajma albinelor sau a locurilor din care acestea isi procura hrana.
Dupa aplicarea ultimului tratament cu Closer pe culturi, se vor putea semana campurile cu noi seminte dupa 30 de zile de la efectuarea ultimului tratament cu Closer.
Producator Corteva
Arii de utilizare  exterior
Culturi tratate varza, cartof, spanac, conopida, broccoli, varza de Bruxelles
Actiune impotriva Afidelor
Formulare stare suspensie concentrata
Cu efect asupra albinelor DA
Substanta activa sulfoxaflor(Isoclast active) 120 g/l
Specificatii tehnice

Producator

 

Corteva

Tip pesticid

 

Insecticid

Substanta activa

 

sulfoxaflor – 120 g/l (11.3%)

Destinatie uz

 

Populatie, Profesional

Tipuri de aplicare

 

Pulverizare

Formulare stare

 

SC - suspensie concentrata

Efect asupra albinelor

 

Cu

Dozaj (l/m²)

 

0.2

Zile pana la recoltare

 

7

Tratament insecticid pentru

 

Legume

Tip fungicid

 

Contact

Zone de utilizare

 

Exterior

Cultura

 

Broccoli, Cartof, Conopida, Salata verde, Spanac, Varza

Mod de actiune

 

Contact, Ingestie

49 Produse

Data sheet

Cultura
Legume

Detalii tehnice

Comentarii (0)