Fungicid Dagonis - 150 ml
Referinta:
Fungicidul Dagonis actioneaza preventiv si curativ pentru numeroase culturi.
Contine: difenoconazol 50 g/l. + fluxapiroxad 75 g/l.
Ambalaj: 150 ml.
Finalizeaza comanda si telefonic: 0758 051 600
Livrare prin curier rapid 24/48h
Pozele pot avea caracter informativ.
Proprietati fizice fungicid Dagonis
Dagonis se prezinta sub forma de suspensie concentrata de culoare alba cu miros aromatic.
Mod de actiune
Produsul Dagonis combina proprietatile a doua substante active fluxapiroxad si difenoconazol.
Cele doua substante active sunt complementare si combinatia lor asigura un control de lunga durata asupra unui spectru larg de boli.
Substanta activa fluxapiroxad apartine grupei chimice care actioneaza ca inhibitori ai succinat dehidrogenazei (SDHI) si are proprietati preventive si curative.
Inhiba puternic germinarea sporilor, elongarea tubului germinativ, cresterea miceliului si sporularea (toate stadiile principale ale dezvoltarii si reproducerii fungilor).
Substanta activa difenoconazol este un triazol sistemic care controleaza un spectru larg de boli foliare, precum si a bolilor transmise prin sol la seminte, asigura un control preventiv si curativ de lunga durata.
Combinatia celor doua substante active cu activitate de contact si sistemica face ca produsul Dagonis sa fie o unealta utila pentru managementul rezistentei.
Cu toate ca modul de actiune al produsului Dagonis permite si utilizarea curativa, pentru a evita aparitia infestarii ireversibile a culturii, recomandam aplicarea preventiva a produsului.
Omologari fungicid Dagonis
Mar si par
Boli combatute: Rapan
Doza: 1.2 l/ha
Mar si par
Boli combatute: Fainare
Doza: 0.72 l/ha
Tomate
Boli combatute: Fainare
Doza: 0.6 l/ha
Tomate
Boli combatute: Alternarioza, patarea cafenia
Doza: 1 l/ha
Curcubitacee (pepene, dovleac)
Boli combatute: Fainare, patarea bruna
Doza: 0.6 l/ha
Curcubitacee (castraveti, zucchini)
Boli combatute: Fainare, patarea bruna
Doza: 0.6 l/ha
Mazare
Boli combatute: Antracnoza, putregai alb, rugina
Doza: 2 l/ha
Morcov
Boli combatute: Fainare
Doza: 0.6 l/ha
Morcov
Boli combatute: Alternarioza frunzelor si radacinilor
Doza: 2 l/ha
Patrunjel de radacina
Boli combatute: Fainare
Doza: 0.6 l/ha
Patrunjel de radacina
Boli combatute: Alternarioza
Doza: 1 l/ha
Patrunjel de radacina
Boli combatute: Putregai alb
Doza: 2 l/ha
Sfecla rosie, telina, hrean, topinambur, pastarnac,
ridichi, salsifi, radacini valeriana, radacina Ginseng
Boli combatute: Fainare
Doza: 0.6 l/ha
Sfecla rosie, telina, hrean, topinambur, pastarnac,
ridichi, salsifi, radacini valeriana, radacina Ginseng
Boli combatute: Alternarioza
Doza: 1 l/ha
Sfecla rosie, telina, hrean, topinambur, pastarnac,
ridichi, salsifi, radacini valeriana, radacina Ginseng
Boli combatute: Putregai alb
Doza: 2 l/ha
Salata
Boli combatute: Putregai alb, rizocnonioza
Doza: 2 l/ha
Praz
Boli combatute: Alternarioza
Doza: 1 l/ha
Ceapa de primavara
Boli combatute: Alternarioza, rugina
Doza: 1 l/ha
Broccoli, conopida
Boli combatute: Alternarioza, patarea alba
Doza: 1 l/ha
Varza
Boli combatute: Alternarioza, patarea alba
Doza: 1 l/ha
Varza de Bruxelles
Boli combatute: Alternarioza, patarea alba
Doza: 1 l/ha
Capsun
Boli combatute: Fainare
Doza: 0.6 l/ha
Vinete (sere si solarii)
Boli combatute: Fainare
Doza: 0.6 l/ha
Tomate (sere si solarii)
Boli combatute: Fainare
Doza: 0.6 l/ha
Tomate (sere si solarii)
Boli combatute: Alternarioza
Doza: 1 l/ha
Ardei (sere si solarii)
Boli combatute: Fainare
Doza: 0.6 l/ha
Ardei (sere si solarii)
Boli combatute: Alternarioza
Doza: 1 l/ha
Curcubitacee (pepene, dovleac)
Boli combatute: Fainare, patarea bruna
Doza: 0.6 l/ha
Curcubitacee (castraveti, zucchini)
Boli combatute: Fainare, patarea bruna
Doza: 0.6 l/ha
Salata
Boli combatute: Putregai alb, rizoctonioza
Doza: 1.2 l/ha
Capsun (sere si solarii)
Boli combatute: Fainare
Doza: 0.6 l/ha
Momentul aplicarii
Pomi fructiferi (mar si par): Maxim 3 tratamente la un interval intre tratamente de 7- 10 zile, pe perioada de vegetatie BBCH 53-81, respectiv de la inceputul deschiderii mugurilor florali pana la inceputul coacerii fructelor (intrarea in parga).
Atunci cand se aplica in functie de suprafata peretului foliar (LWA), a nu se depasi doza de 1,2 l/ha pentru combaterea agentilor patogeni Venturia inaequalis, Venturia pirina (rapan), si respectiv, 0,72 l/ha pentru combaterea Podosphaera leucotricha (fainare).
Tomate in camp, sere si solarii: Maxim 2 tratamente la un interval de 7 zile intre tratamente, pe perioada de vegetatie BBCH 14-89, respectiv de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor.
Cucurbitacee cu coaja comestibila si necomestibila in camp, sere si solarii, maxim 3 tratamente la un interval de 7 zile intre ele, pe perioada de vegetatie BBCH 14-89, respectiv de la 4 frunze adevarate pana la coacerea deplina a fructelor.
Mazare: Maxim 1 tratament, pe perioada de vegetatie BBCH 15-89, respectiv de la 5 frunze pana la maturitatea boabelor (boabe uscate ce capata culoarea caracteristica soiului).
Morcov, patrunjel de radacina, radacinoase si tuberculifere, pentru combaterea fainarii si a alternariozei: Maxim 2 tratamente la un interval de 7 zile intre ele, iar pentru combaterea sclerotinei maxim 1 tratament, pe perioada de vegetatie BBCH 12- 49, respectiv de la 2 frunze adevarate desfacute complet pana la dezvoltarea completa a radacinii.
Salata in camp: Maxim 1 tratament pe perioada de vegetatie BBCH 12-49, respectiv de la 2 frunze adevarate pana la atingerea masei vegetative maxime.
Praz si ceapa de primavara: Maxim 2 tratamente la un interval de 7 zile intre tratamente pe perioada de vegetatie BBCH 13-49, respectiv de la 3 frunze tipice normal dezvoltate pana la bulb complet dezvoltat, forma tipica soiului.
Broccoli, conopida, varza de Bruxelles: Maxim 3 tratamente la un inteval de 7 zile intre ele pe perioada de vegetatie BBCH 41-91, respectiv de la inceputul formarii mugurilor pana la coacerea completa.
Varza: Maxim 3 tratamente la un interval de 7 zile intre ele pe perioada de vegetatie BBCH 41-91, respectiv de la inceputul formarii capatanii pana la coacerea completa, formarea completa a capatanii.
Capsun in camp, sere si solarii: Maxim 3 tratamente la un interval de 7 zile intre ele pe perioada de vegetatie BBCH 60-89, respectiv de la deschiderea primelor flori pana la recoltarea fructelor.
Vinete in sere si solarii: Maxim 2 tratamente la un inteval de 7 zile intre tratamente pe perioada de vegetatie BBCH 14-89, respectiv de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor.
Ardei in sere si solarii: Maxim 2 tratamente la un interval de 7 zile intre tratamente pe perioada de vegetatie BBCH 14-89, respectiv de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor.
Salata in sere si solarii: Maxim 2 tratamente la un interval de 7 zile intre tratamente pe perioada de vegetatie BBCH 12-49, respectiv de la 2 frunze adevarate pana la atingerea masei vegetative maxime.
Pregatirea solutiei
Se umple rezervorul masinii de tratat pana la jumatate, se adauga cantitatea adecvata de produs si apoi se completeaza cu restul de apa.
Se va agita bine solutia de stropit in timpul umplerii bazinului instalatiei echipamentului de stropit si aplicarii.
Tehnica de aplicare
Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea in camp a fungicidelor, utilizate in mod obisnuit la culturile sus mentionate.
Se vor utiliza duze specifice aplicarii fungicidelor.
Volumul de solutie utilizat este in funcţie de echipamentul folosit si de cultura si este cuprins intre 200-1500 l/ha.
Nota: Nu este recomandata reintrarea in campul tratat inainte ca depozitele de solutie de pe suprafata frunzelor sa fie complet uscate.
Compatibilitate
Produsul este in general miscibil cu insecticide si fungicide, precum si cu ingrasaminte foliare, dar amestecul trebuie verificat in prealabil.
Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.
Timp de pauza
• Pomi fructiferi (mar si par) – 35 zile
• Tomate – 3 zile
• Cucurbitacee – 3 zile
• Mazare – 7 zile
• Morcovi – 7 zile
• Patrunjel de radacina – 7 zile,
• Radacinoase si tuberifere – 7 zile
• Salata – 14 zile
• Praz – 14 zile
• Ceapa de primavara – 14 zile
• Broccoli, conopida – 14 zile
• Varza – 14 zile
• Varza de Bruxelles – 14 zile
• Capsun – 1 zi
• Vinete – 3 zile
• Ardei – 3 zile.
Curatarea echipamentului
Utilajele vor fi spalate cu jet de presiune, in zone special amenajate, prevazute cu baze de inactivare a pesticidelor din apele de spalare.
Masuri de igiena si protecţia muncii
A se evita contactul cu pielea, ochii si imbracamintea.
In timpul lucrului se poarta obligatoriu echipament de protectie.
Pastrati separat imbracamintea de lucru.
Nu mancati, nu beti si nu fumati in timpul utilizarii.
A se pastra ferit de produse alimentare, bauturi si produse furajere.
Mainile si/sau fata trebuie sa fie spalate inaintea pauzelor si la sfarsitul lucrului.
Daca este necesara consultarea medicului, tineti la indemana recipientul sau eticheta produsului.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Evitati dispersarea în mediu.
Masuri de prim ajutor
Indepartati imediat toata imbracamintea contaminata. Daca apar stari de rau consultati un medic.
Ambalajul, eticheta si/sau fisa de siguranţa a produsului trebuie prezentate medicului.
• Dupa inhalare: repaus, aer proaspat, asistenta medicala.
• Dupa contactul cu pielea: se spala imediat cu apa si sapun. In caz de iritatie cereti sfatul medicului.
• Dupa contactul cu ochii: spalati imediat ochii afectati cel putin 15 minute sub apa curgatoare cu pleoapele deschise; consultati un oftalmolog.
• Dupa ingerare: clatiti imediat gura si apoi beti multa apa; solicitati ajutor medical. Se va provoca voma numai la recomandarea unui centru toxicologic sau a medicului.
Nu se va induce niciodata vomitatul si nici nu se va administra nimic pe cale bucala, daca persoana accidentata este inconstienta sau se plange de crampe.
• Indicatii pentru medic: tratament simptomatic (decontaminare, functii vitale).
• Antidot: Nu se cunoaste un antidot specific.
Masuri de protectia mediului
• Foarte toxic pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung.
• Nu se va aplica pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apa.
• Nu descarcati pe sol/in subsol.
• Nu goliti in canale de scurgere/ape de suprafata/ape subterane. Sa se previna prin orice masuri ca produsul sa ajunga in apele de suprafata.
• SP1 - A nu se contamina apa cu produsul sau ambalajul sau.
• A nu se curata echipamentele de aplicare in apropierea apelor de suprafata.
• A se evita contaminarea prin sistemele de evacuare a apelor din ferme sau drumuri.
• Pe3 - Pentru protectia organismelor acvatice respectati o zona tampon netratata de 15 m pana la apele de suprafata.
Specificatii
Tip produs | Fungicide |
Substanta activa | Difenoconazol Fluxapiroxad |
Ambalaj | 150 ml. |
Cultura | Mar Par Tomate Pepene Dovleac Castraveti Zucchini Mazare Morcov Patrunjel Sfecla Telina Hrean Topinambur Pastarnac Ridichi Salsifi Radacina valeriana Radacina Ginseng Salata Praz Ceapa Broccoli Conopida Varza Capsuni Ardei |
Actiune produs | Curativa Preventiva |
Boli combatute | Rapan Fainare Alternarioza Patarea bruna Antracnoza Putregaiul alb Rugina Rizoctonioza |
Data sheet
- Cultura
- Legume
Pomi fructiferi samburoase
Pomi fructiferi semintoase