• Stoc epuizat

Fungicid Tebuconazol SEXTAN 25 EW - 5 Litri, Sistemic

Referinta:

674,99 lei
Cu TVA

SEXTAN 25 EW este un fungicid sistemic pentru combaterea bolilor la Grâu, Orz, Rapiţă, Castraveţi, Prun, Măr şi Viță de vie. Acţiune preventiva, curativă şi eradicativă.

Cantitate
Stoc epuizat

 

Finalizeaza comanda SI telefonic: 0758 051 600

 

Livrare prin curier rapid 24/48h

 

Pozele pot avea caracter informativ.

Date tehnice Fungicid Sextan 25 EW

• Substanta activa: tebuconazol 250 g/l
• Formulare: emulsie, ulei in apa
• Ambalaj: 5 litri


Omologari Fungicid Sextan 25 EW

Grau
Organism tinta: Boli foliare si ale spicului, Erysiphae graminis (fainarea graului), Puccinia spp. (rugina galbena), Septoria spp. (septorioza), Fusarium spp (fuzarioza spicelor), Helminthosporium spp. (sfasierea frunzelor).
Doza: 0,5 l/ha

Rapita
Organism tinta: Phoma lingam (putregaiul uscat), Sclerotinia sclerotiorum (putregaiul alb), Botrytis cinerea (putregaiul cenusiu), Alternaria brassicae (alternarioza), Erysiphae cruciferarum (fainare).
Doza: 1,0 l/ha

Orz
Organism tinta: Erysiphae graminis (fainare), Pyrenophora teres (Patarea reticulara), Rhynchosporium secalis (Arsura frunzelor), Helminthosporium spp. (sfasierea frunzelor).
Doza: 0,5 l/ha

Castraveti
Organism tinta: Sphaerotheca fuliginea (fainare)
Doza: 0,5 l/ha

Prun
Organism tinta: Monilinia spp. (monilioza)
Doza: 0,075 -0,1% (0,75-1,0 l/ha) - 1000 l apa

Mar
Organism tinta: Podosphaera leucotricha (fainarea marului), Venturia inaequalis (rapan).
Doza: 0,05% (0,750 l/ha) - 1500 l apa

Vita de vie
Organism tinta: Uncinula necator (fainarea vitei de vie) 
Doza: 0,4 l/ha (in 1000 l apa)Mod de utilizare Fungicid Sextan 25 EW


• Numarul maxim de tratamente pe an: grau, orz, prun, mar, castraveti - 2, vita de vie - 3.
• Intervalul intre stropiri: grau si orz (14-21 zile), vita de vie (12-14 zile), prun (10-14 zile), mar (7-12 zile).

• Timp de pauza: grau, orz, vita de vie (35 zile), prun si castraveti (7 zile), mar (14 zile), rapita (30 zile).
• Volum de apa: grau si orz (200-400 l/ha), rapita (300-400 l/ha), castraveti (600-1000 l/ha), prun si vita de vie (1000 l/ha), mar (1500 l/ha).


Cand si cum se aplica Fungicid Sextan 25 EW?


La Grau si Orz tratamentul se va face la avertizare sau la aparitia primelor simptome de boala. Intervalul de aplicare este cuprins intre sfarsitul infratitului si sfarsitul infloritului pentru grau (se va evita tratamentul in perioada de inflorire) si sfarsitul infratitului si inceputul infloritului pentru orz.

La Rapita tratamentul se poate aplica atat toamna cat si primavara. Toamna pe langa efectul de prevenire si de combatere a bolilor (ex. Phoma lingam), produsul ajuta la cresterea rezistentei plantelor la iernare (inradacinare puternica, plante viguroase).

Tratamentele efectuate toamna sunt necesare in special in situatia cand semanatul timpuriu si conditiile climatice favorizeaza dezvoltarea excesiva a plantelor. Tratamentul trebuie facut in faza de 4-6 frunze formate.

Tratamentele din a doua parte a perioadei de vegetatie se aplica la avertizare, pana la debutul infloritului si au ca scop combaterea putregaiurilor, alternariozei si a fainarii. Tratamentele se efectueaza atat la rapita de toamna cat si la rapita de primavara.

La Castraveti tratamentul se va face la aparitia primelor simptome de infectie, in faza incipienta sau preventiv, cand vremea este calda si cu umiditate relativa a aerului ridicata.

La Prun se efectueaza doua tratamente: primul tratament se poate aplica incepand cu faza de deschidere a sepalelor pana la faza sfarsitul infloritului, iar al doilea din faza de inceput crestere fructe pana in faza de coacere a fructelor.

La Mar tratamentul se efectueaza la avertizare, inainte si dupa inflorire, in functie de ciclul biologic al ciupercii. Se recomanda ca inainte de aplicarea tratamentului pe toata suprafata, sa se efectueze un test de compatibilitate biologica, deoarece la unele soiuri de mar (ex. Golden) pot aparea fenomene de fitotoxicitate.

La Vita de vie se recomanda a se utiliza atat inainte, cat si dupa inflorit (primul la faza 3 frunzulite nepliate), iar celalalte in intervalul inflorescentei clar vizibile pana la inceputul colorarii boabelor.


Modul de preparare a solutiei de stropit


Asigurati-va ca echipamentul de stropit este curat si in buna stare de functionare. Inaintea utilizarii este necesara calibrare echipamentului pentru asigurarea uniformitatii. In rezervorul masinii pe jumatate umplut cu apa si cu agitatorul pornit, se toarna cantitatea necesara de produs.

Continuati agitarea in timp ce se umple rezervorul cu apa.
Se continua agitarea solutiei pe tot parcursul stropirii. Preparati numai cantitatea de solutie necesara pentru stropirea curenta. Folositi solutia imediat dupa preparare.

Data sheet

Cultura
Cultura mare
Grau
Pomi fructiferi semintoase
Rapita
Vita de vie

Detalii tehnice

Comentarii (0)