Fungicid FOLICUR SOLO 250 EW - 100ml

Referinta: folcsol100ml

47,90 lei
Cu TVA Livrare in 24-48h

Folicur Solo 250 EW este un fungicid sistemic triazolic pentru combaterea bolilor la samburoase, vita de vie, mar si rapita. 

Cantitate
In stoc

 

Finalizeaza comanda SI telefonic: 0758 051 600

 

Livrare prin curier rapid 24/48h

 

Pozele pot avea caracter informativ.

Omologari fungicid sistemic Folicur Solo 250 EW


 

 Cultura/Omologare 

 Boli combatute

Doza

(Concentratia)

Mar Rapanul marului (Venturia inaequalis)
Fainarea marului
 (Podosphaera leucotricha)
0,750 kg / ha (0,05%)
Rapita Tratament pentru cresterea rezistentei plantelor la iernare si pentru combaterea patogenului Phoma lingam 0,5 l / ha
Rapita de toamna pentru ulei Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), Alternarioza (Alternaria brassicae), Fainarea (Erysiphe communis) 1,0 l / ha / trat.
Samburoase Monilioza (Monilinia spp.) 0,075 - 0,1%
Vita de vie Fainarea vitei de vie (Uncinula necator) 0,4 l/ha
 

Mod de actiune fungicid sistemic Folicur Solo 250 EW


Folicur Solo este un produs cu actiune sistemica in plante. La scurt timp dupa tratament, substanta activa tebuconazol patrunde in partile aeriene si este distribuita acropetal in interiorul tesuturilor, unde blocheaza extinderea

ciupercii prin inhibarea procesului de sinteza a ergosterolilor.
Acest mod de activitate da posibilitatea produsului de a actiona preventiv, curativ si in unele situatii chiar eradicativ in mod foarte eficient impotriva ciupercilor patogene. Folicur Solo are un spectru larg de actiune dublat de un efect de lunga durata asupra patogenilor (10-14 zile).


Mod de utilizare fungicid sistemic Folicur Solo 250 EW


Vita de vie
In cadrul programului de stropiri, Folicur Solo se utilizeaza pentru combaterea fainarii la doza de 0,4 l/ha. Se recomanda pentru 1-2 tratamente postflorale, cand presiunea bolii este mare. El poate fi utilizat si pentru tratamente preflorale (in special tratamentul de la inceputul infloririi), daca presiunea bolii este mare si se impune utilizarea unui produs sistemic. Atunci cand este necesar ca printr-un tratament sa se asigure protectia simultana impotriva manei, fainarii si putregaiului cenusiu, Folicur Solo se utilizeaza in amestec cu Verita, Mikal Flash, Teldor, Mythos, Euparen sau alte produse specifice pentru aceste boli.

Specii de samburoase

Folicur Solo este cunoscut ca unul dintre produsele cele mai eficace in combaterea moniliozelor la cais, piersic, prun, visin, cires. Numarul necesar de tratamente este de 2-4, in functie de rezerva infectioasa si de conditiile climatice din timpul perioadei de vegetatie. Primele doua tratamente se efectueaza in fenofaza de buton roz si respectiv scuturarea petalelor si au ca scop combaterea speciei Monilinia laxa, care se manifesta in principal pe lastari si flori. Urmatoarele doua tratamente se efectueaza pentru combaterea in principal a speciei Monilinia fructigena (dar si a speciei Monilinia laxa) si au ca scop prevenirea si combaterea atacului pe fructe.

Concentratia necesara este de 0,075% - 0,1%, pentru un volum de solutie de 1000 l/ha. Tratamentele se repeta la un interval de 10-14 zile.

Mar
La mar, Folicur Solo se utilizeaza in principal pentru combaterea fainarii dar si a rapanului. Concentratia necesara este de 0,05% pentru un volum de solutie de 1500 l/ha. Tratamentele se efectueaza pre- si postfloral la avertizare, in functie de ciclul biologic al ciupercii. Se recomanda ca inainte de aplicarea tratamentului pe toata suprafata sa se efectueze un test de compatibilitate biologica, deoarece la unele soiuri (ex. Golden) pot aparea fenomene de fitotoxicitate.

Rapita

Folicur Solo se utilizeaza in doza de 1,0 l/ha pentru combaterea putregaiului alb, a patarii brune si a fainarii. Tratamentele efectuate toamna sunt necesare atunci când semanatul timpuriu si conditiile climatice favorizeaza dezvoltarea luxurianta a plantelor. In asemenea situatii, Folicur Solo, aplicat in fenofaza de 4-6 frunze, realizeaza o protectie foarte buna a plantelor fata de atacul unor boli (ex. fainarea), care afecteaza foliajul acestora. In acelasi timp, Folicur Solo actioneaza si ca regulator de crestere, limitând cresterea tulpinilor. Cu acest tratament Folicur Solo asigura protejarea culturii fata de atacul unor boli cat si rezistenta la iernare si rezistenta la cadere a culturii datorita limitarii cresterii tulpinilor.

Volumul de solutie pentru tratamentul de toamna este de 300 l/ha.

Tratamentele din a doua parte a perioadei de vegetatie au ca scop combaterea putregaiului cenusiu, dar si a patarii brune sau a fainarii, si se efectueaza atat la rapita de toamna cât si la rapita de primavara in perioada infloririi plantelor. Volumul de solutie este de 300-400 l/ha.

folcsol100ml
86 Produse

Data sheet

Cultura
Legume
Pomi fructiferi samburoase
Vita de vie

Detalii tehnice

Comentarii (0)