• -20%

Merpan 80WDG 15g

Referinta: merp80wdg15g

6,90 lei
5,51 lei Economisesti 20%
Cu TVA Livrare in 24-48h

MERPAN 80 WDG este un fungicid cu acțiune multi-site specifică mai ales împotriva ciupercilor care provoacă răpanul la pomi fructiferi (Venturia spp.) dar și alte boli (anthracnoze, patrate, boli de sol) la alte culturi.

Cantitate
In stoc

 

Finalizeaza comanda SI telefonic: 0758 051 600

 

Livrare prin curier rapid 24/48h

 

Pozele pot avea caracter informativ.

MERPAN 80 WDG – Fungicid de contact

Merpan este un fungicid de contact ce contine 80% captan si are formulare de granule dispensabile in apa cu actiune preventiva si curativa pentru un spectru larg de ciuperci fitopatogene, fiind omologat pentru tratamente la mar, tomate (rasad), tomate, fasole, castraveti, tutun (rasad).

Substanta activa captan are actiune preventiva de contact, fiind cunoscuta ca substanta fungicida cu cel mai bun efect de prevenire si combatere a infectiilor primare si secundare cu rapan la pomii fructiferi.

Ea penetreaza rapid în miceliul ciupercilor susceptibile si împiedica instalarea infectiilor pe organele tratate prin blocarea respiratiei si diviziunii celulare a acestora. Desi nu este translocat în interiorul tesuturilor, produsul adera foarte bine pe organele tratate si este greu spalat de ploaie, realizand o perioada de protectie de 5 – 7  zile. În anumite conditii de aplicare, MERPAN 80 WDG a demonstrat si o actiune de stopare a unor infectii incipiente.

Prin aplicarea produsului MERPAN 80 WDG se previne aparitia rezistentei patogenilor la aplicarea fungicidelor si ca urmare acesta constituie un partener optim pentru fungicidele sistemice.

Fungicidul Merpan se foloseste in timpul vegetatiei, pentru stropiri efectuate la avertizare. Pentru obtinerea unor efecte maxime de combatere, tratamentele se aplica preventiv, cand survin conditiile de manifestare a bolilor sau la aparitia primelor simptome.

Tratamentele cu Merpan se pot repeta la un interval de 7-10 zile sau se pot alterna cu tratamente cu fungicidsistemice, in functie de programul de combatere adoptat.


Cultura

Spectru de combatere

Doza

Timp de pauza

Mar

Rapan (Venturia inaequalis)

0,15% (15g/10 l apa)

28 zile

Tomate

Mana (Phytophthora infestans)

0,15% (15g/10 l apa)

21 zile

Tomate (rasad)

Mana de sol (Phytophthora parasitica)

Caferea plantutelor (Pythium debaryanum)

Rozoctonioza (Rhizoctonia solani)

0,15% (4-5 litri sol/mp)

Castraveti

Mana (Pseudoperonospora cubensis)

0,15% (15g/10 l apa)

14 zile

Fasole

Antracnoza (Colletotrichum lindemuthianum)

0,15% (15g/10 l apa)

14 zile

Tutun rasad

Caderea plantutelor (Pythium spp.)

Rizoctonioza (Rhizoctonia solani)

Mana (Peronospora tabacina)

0,125%-preventiv

0,3%-curativ


Compatibilitate:

Merpan 80 WDG poate fi compatibil cu multe dintre insecto-fungicidele folosite in mod curent in Romania, cu exceptia produselor cu reactie puternic alcalina (preparate pe baza de sulf si zeama bordeleza). Nu este compatibil cu produsele uleioase.

Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitate si efectuati un test pe o suprafata mica inainte de utilizare.

Substanta activa: captan 800 g/kg
Formulare
: WDG (Granule dispersabile în apa)
Clasificare
: Xn (Nociv); N (Periculos pentru mediu)

  • Boala tratata: Complex caderea plantutelor
  • Cultura: Fasole, Mar, Castraveti, Tomate, Tutun
  • Spectru de combatere: Mana, Antracnoza, Rapan, Rizoctonioza
merp80wdg15g
65 Produse

Data sheet

Cultura
Legume
Pomi fructiferi semintoase

Detalii tehnice

Comentarii (0)