• La reducere!
  • -7%

POMI FRUCTIFERI-Pachet tratament nr.1 CHAMP 77 WG + MOSPILAN OIL 100 Litri apa

Referinta: pc100lchmosp

106,50 lei
99,04 lei Economisesti 7%
Cu TVA Livrare in 24-48h
Pachetul contine :
🍎Ulei horticol TOIL-500 ml
🍎Insecticid Mospilan 20SG-30 gr
🍎Fungicid Champ 77WG-200 gr
Nu neglijati aplicarea acestui tratament de 2 ori :
1. la caderea tuturor frunzelor
2. la sfarsitul repausului vegetativ-inceputul dezmuguritului (faza de "urechiuse de soarece" la mar si de "buton verde" la prun)
Cantitate
In stoc

 

Finalizeaza comanda SI telefonic: 0758 051 600

 

Livrare prin curier rapid 24/48h

 

Pozele pot avea caracter informativ.

Ce combate :
🍏BOLI : RAPANUL, FOCUL BACTERIAN, PATAREA FRUNZELOR, MONILIOZA, CIURUIREA FRUNZELOR, CANCERUL DESCHIS AL POMILOR
🍏DAUNATORI : PADUCHELE DE SAN JOSE, PADUCHELE LANOS, GARGARITA BOBOCILOR DE MAR, VIERMELE MERELOR, PAIANJENUL ROSU AL POMILOR, AFIDELE
Uleiul horticol contribuie la asfixierea daunatorilor care ierneaza in scoarta, protejeaza scoarta peste iarna si izoleaza eventualele porti de intrare ale infectiei, actionand ca un adjuvant, alaturi de cupru.

Pachet Champ 77 WG + Mospilan Oil 100L

 

Pachetul Champ® 77 WG + Mospilan® OIl pentru 100 litri de apă este creat pentru pomicultori, cu recomandarea de a fi aplicat iarna, în intervalul de repaus vegetal. Pachetul conține ulei horticol, insecticid și fungicid.

Pachetul se poate aplica:

      Într-un singur tratament în care să amestecați toate cele trei produse sau

      În 2 tratamente, astfel:

o   Prima stropire se va efectua cu fungicidul Champ 77 WG

o   A doua stropire se va face cu Mospilan Oil

Pentru aplicarea într-un singur tratament, soluția de stropit se va pregăti astfel: se amestecă cu jumătate din cantitatea de apă insecticidul Mospilan 20 SG cu fungicidul Champ 77 WG până se va obține un amestec omogen. Se adaugă restul de apă. După omogenizarea completă, se va adăuga și uleiul horticol și se va amesteca din nou până la omogenizare. Odată pregătit amestecul pentru stropirea pomilor fructiferi, acesta se va aplica pe scoarța copacului.

Descrierea pachetului

Pachetul Champ 77 WG + Mospilan Oil 100L conține trei produse eficiente pentru combaterea agenților patogeni și protecția pomilor fructiferi

      Fungicidul Champ 77 WG

      Pachetul Mospilan Oil 20 SG (insecticid Mospilan 20 SG + adjuvant Toil)

Fungicidul Champ 77 WG

Champ 77 WG este un fungicid/bactericid pe bază de 50% cupru metalic din hidroxid de cupru. Se aplică în perioada de repaus vegetativ sau în vegetație ca tratament foliar cu rol preventiv și curativ, în combinație cu un insecticid și ulei horticol.

Fungicidul Champ 77 WG previne și combate rapănul și focul bacterian la pomii fructiferi. Pentru cultura de măr, fungicidul Champ 77 WG se utilizează în doza de 0.2% (2.0 kg/ha). Timpul recomandat de pauză între stropirea pomilor cu Champ 77 WG și recoltare este de 21 zile.

Cum acționează fungicidul Champ 77 WG

După aplicare, fungicidul Champ 77 WG acționează prin contact. Formularea avansată permite granulelor să se dizolve în contact cu apa, având loc o redistribuire a ionilor de cupru pe suprafața tratată. Ionii de cupru acționează asupra fungilor și bacteriilor. Produsul aderă excelent la suprafața frunzelor, fără a mai fi nevoie de adăugarea unui adeziv sau adjuvant în amestec. 

 

Cultura

Spectru de combatere

Doza omologată

Măr

      Focul bacterian (Erwinia amylovora)

      Rapăn (Venturia inaequalis)

0.2% (3.0 kg/ha în 1500 l apă sau 30g/15 l de apă/100 mp)

În repaus vegetativ sau la avertizare

 

Beneficiile fungicidului Champ 77 WG

      Stimulează rezistența naturală a pomilor fructiferi

      Efect fungicid și bactericid puternic în prevenirea și combaterea rapănului și focului bacterian la pomii fructiferi

      Nu creează rezistență la fungicid și poate învinge patogenii rezistenți la alte fungicide sistemice, fiind astfel o componentă integrată a tehnologiei de combatere integrate și managementului rezistenței

      Formularea superioară, sub formă de granule dispersabile în apă face ca Champ 77 WG să fie ușor de utilizat și aplicat cu orice fel de echipament de stropire

Pachetul Mospilan Oil 20 SG (insecticid & ulei horticol)

Insecticidul Mospilan 20 SG

Mospilan 20 SG este un insecticid ce se poate aplica la pomii fructiferi (Măr, păr, prun), pentru combaterea următorilor dăunători: păduchele verde al mărului (Aphis pomi), afide (Aphis spp), păduchele lânos (Eriosoma lanigerum), acarianul roșu al pomilor (Panonychus ulmi), păduchele din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus), puricele melifer (Cacopsylla piri).

Insecticidul este deosebit de eficient în combaterea păduchilor țestoși, în special a păduchelui din San Jose. De asemenea, Mospilan 20 SG combate cu eficacicate ridicată inclusiv ouăle de acarieni, afide și cotari. Aplicat în combinație cu adjuvantul Toil, Mospilan nu produce fitotoxicitate pomilor, indiferent de faza de vegetație în care se află aceștia la momentul stropirii.

Adjuvantul Toil

Uleiul horticol Toil este un adjuvant. Soluția activă, uleiul vegetal, este formulată sub formă de emulsifiator, de foarte bună calitate, care permite obținerea unui amestec omogen cu soluția de stropire a pomilor fructiferi.

Adjuvantul Toil îmbunătățește acțiunea insecticidului Mospilan 20 SG, împreună cu care se aplică. Amestecul are o eficacitate de lungă durată, de peste 30 de zile, ceea ce reduce nevoia de a aplica mai multe tratamente.

Tratementul cu Mospilan 20 SG + Toil se aplica la finalul perioadei de repaus vegetativ, până la începutul dezmuguritului (faza de buton verde la prun sau urechiușe de șoarece la măr). Tratamentul se va aplica la o temperatură mai mare de 4°C, urmărindu-se o acoperire uniformă a ramurilor și tulpinii. În timpul stropirii încercați să evitați să produceți șiroiri.

 

Cultura

Spectru de combatere

Doza omologată

Mar, prun

      Paduchele din San Jose (Qudraspidiotus perniciosus spp.), larve hibernante.

      Acarianul rosu al pomilor (Panonychus ulmi) - ouă de iarnă.

      Afide (Aphis spp.) - ouă de iarnă

Mospilan 0.45 kg/ha + Toil 0.5%

Tratament pentru iarnă.

 

Pachetul Mospilan Oil 20 SG conține 1 plic de insecticid Mospilan 20 SG (3 grame) și 1 flacon adjuvant Toil (50 ml). Cantitatea este adecvată pentru amestecul în 10 litri de apă.

Beneficiile pachetului Mospilan Oil 20 SG

      Combate un spectru larg de dăunători, dar este în același timp selectiv cu pomii și prietenos cu entomofauna utilă

      Acționează asupra tuturor stadiilor de dezvoltare, de la ou la larva si adult

      Acționează rapid asupra sistemului nervos al dăunătorilor, cauzând paralizia și apoi moartea insectelor

      Este independent de temperaturi

      Acțiune de lungă durată

      Este rezistent la spălare (precipitații sau irigații)

      Necesita o perioadă foarte scurtă de pauză între tratament și recoltare

pc100lchmosp
875 Produse

Detalii tehnice

Comentarii (0)